ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Τζαβάρας: Ο «δαιμόνιος» δικηγόρος νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Κώστας Τζαβάρας: Ο «δαιμόνιος» δικηγόρος νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Το κοινοβουλευτικό του έργο, οι αιχμηρές και στοχευμένες απαντήσεις στην κυβέρνηση δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου τη νέα σκιώδη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό τη βελτίωση και την καλύτερη αποτελεσματικότητα του αντιπολιτευτικού έργου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από τον... ανασχηματισμό δεν θα μπορούσε να λείπει ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος θα είναι πλέον η φωνή της ΝΔ στο Κοινοβούλιο, μιας και ο κ. Μητσοτάκης τον τοποθέτησε στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, μαζί με τους κκ Δένδια και Κεφαλογιάννη.

Ο «δαιμόνιος» δικηγόρος από την Ηλεία εξαργυρώνει το σπουδαίο κοινοβουλευτικό του έργο καθώς, οι τοποθετήσεις του στη Βουλή και οι ηχηρές του παρεμβάσεις κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον τοποθετήσει στη νευραλγική θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ο συγκροτημένος και γεμάτος επιχειρήματα λόγος του, αναμφισβήτητα, θα βοηθήσουν την κοινοβουλευτική δράση της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που τον επέλεξε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος είναι ο Κώστας Τζαβάρας

Ο Κώστας Τζαβάρας είναι Έλληνας νομικός, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας τον Αύγουστο του 1955. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Ιδιώτευσε ως δικηγόρος στον Πύργο και χρημάτισε πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πύργου για δύο συνεχόμενες θητείες μέχρι το 2004. Κατά καιρούς έχει αρθρογραφήσει σε αρκετές τοπικές εφημερίδες.

Το 1998 έθεσε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γαβρίλη Λιατσή εκλεγόμενος πρώτος σε ψήφους, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας 13.119 σταυρούς.

Στις επόμενες εκλογές, του 2007, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ηλείας. Στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη βουλευτής Ηλείας, δεύτερος σε ψήφους.

Μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας, στήριξε για την προεδρία τον Αντώνη Σαμαρά και μετά την εκλογή του πρώτου τοποθετήθηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Ιανουάριο του 2011 ορίστηκε τομεάρχης δικαιοσύνης.

Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012 επανεξελέγη πρώτος σε ψήφους στο νομό Ηλείας. Στις εκλογές που ακολούθησαν (Ιουνίου) επανεξελέγη.

Στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχετικές ειδήσεις