ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκλογικός συναγερμός» στη ΝΔ: Στην Ήπειρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Εκλογικός συναγερμός» στη ΝΔ: Στην Ήπειρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ειδήσεις | Κυριάκος Μητσοτάκης: Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο, πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή (25/11/2016) και αύριο, Σάββατο (26/11/2016) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διατηρεί τον κομματικό μηχανισμό σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, αφού, όπως ανέφερε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ την περασμένη Τετάρτη, «η στιγμή μας θα έλθει σύντομα».

Η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ότι «δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα». Οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την αναφορά του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα σήμαινε εκλογές και τέταρτο μνημόνιο», έβαλε και επισήμως το θέμα των εκλογών στο τραπέζι.

Με το πρόγραμμα των περιοδειών του, ο κ. Μητσοτάκης ενισχύει την επαφή του με τις τοπικές κοινωνίες και, όπως δήλωσε, δίνει πάντα «έμφαση στην οικονομία, όπου ο βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να εξατομικεύσει τις προτάσεις, εξηγώντας τί σημαίνει για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια, για κάθε επιχείρηση το πρόγραμμά της».

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την πόλη της 'Αρτας, όπου θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ 'Αρτας, ενώ το Σάββατο θα μιλήσει στις 19:30 στο ξενοδοχείο «Du Lac» στην πόλη των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της περιοδείας του θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη υπήρχε αρχικά προγραμματισμένη περιοδεία στη Θράκη. Η περιοδεία τελικώς αναβλήθηκε καθώς, όπως αναφέρουν οι επιτελείς της Πειραιώς, «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρότι γνώριζε για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη, επέλεξε να περιοδεύσει στην περιοχή τις ίδιες ημερομηνίες».

Εκτός από την κριτική για τα οικονομικά ζητήματα, από την 'Αρτα ο πρόεδρος τη ΝΔ θα απαντήσει στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα και θα απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς την αλβανική κυβέρνηση, η οποία με τις εθνικιστικές θέσεις της επιχειρεί να ανοίξει όλα τα ελληνοαλβανικά θέματα.

Είναι μία προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να επαναπροσεγγίσει ένα εκλογικό κοινό με έντονες εθνικές αναφορές, που η Πειραιώς θεωρεί ότι έχει απομακρυνθεί από τη ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό, στις ομιλίες του κ. Μητσοτάκη υπάρχουν όλο και πιο συχνά φράσεις όπως «νέος πατριωτισμός», καθώς και συνεχείς αναφορές σε ένα «εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», επισημάνσεις για συμφέροντα και στρατηγική του έθνους, που πρέπει να υπερβαίνουν κομματικές διακρίσεις. Στο ίδιο πάντα πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, όπως και η ανάθεση του τομέα 'Αμυνας του κόμματος στον αντιπρόεδρο 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η βασική πηγή ανησυχίας την οποία ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι η Τουρκία, η οποία «ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, είναι απρόβλεπτη». Κατά τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος Ερντογάν με τις συνεχείς δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης, αμφισβητεί μονομερώς το διεθνές συμβατικό θεμέλιο της ισορροπίας στην περιοχή μας, καθώς και των διμερών σχέσεων.

«Και οι απαράδεκτες αυτές τοποθετήσεις προκαλούν σοβαρό προβληματισμό και προσθέτουν ακόμα μια εστία ανησυχίας στην ήδη ταραγμένη περιοχή», σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς. Επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση, πέραν της παταγώδους αποτυχίας της στον οικονομικό τομέα, προκαλεί μια γενικότερη ανησυχία στους πολίτες αναφορικά με το διεθνή ρόλο της χώρας».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τη Νέα Δημοκρατία

Σχετικές ειδήσεις