ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρό ζήτημα παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών θέτει το ΚΚΕ

Σοβαρό ζήτημα παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών θέτει το ΚΚΕ

Σε μια σοβαρή καταγγελία για συνακροάσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από άγνωστο, «τρίτο» κέντρο, προχώρησε σήμερα (01/12/2016) το ΚΚΕ, μετά από μία σειρά περίεργων περιστατικών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του κόμματος - Τι απαντά ο ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Οι «οχλήσεις» αυτές αφορούν στο εξής: με την απάντηση στις επίμαχες κλήσεις, ανοίγουν ταυτόχρονα και άλλες γραμμές, στις οποίες απαντά το τηλεφωνικό κέντρο άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας ή του Ποταμιού, γίνεται δηλαδή συνακρόαση. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στο Newsbomb.gr από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, μόλις απαντούσαν στα τηλεφωνήματα, ακογόταν «ΣΥΡΙΖΑ παρακαλώ», «Ποτάμι παρακαλώ» κτλ. Το γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο, καθώς έχει επαναληφθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» προσθέτει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Για τα περίεργα περιστατικά, το ΚΚΕ έχει ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, καθώς και τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων, τα οποία αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Επίσης, έχει απευθυνθεί και στον ΟΤΕ, αναμένοντας διευκρινίσεις.

Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί δικτύου παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και λοιπά.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου, που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ευρισκόμενη στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση, έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλομένων από την πλευρά του ΚΚΕ.

Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και προς τούτο ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Η απάντηση του ΟΤΕ στις καταγγελίες του ΚΚΕ

«Δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους» απαντά ο ΟΤΕ στις καταγγελίες του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του κόμματος στον Περισσό.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ δηλώνει πως έχει δοθεί εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση και από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία.

«Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας», καταλήγει η ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφόρησης Ν. Παππά με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχάλη Τζαμάζ κατά την οποία ο υπουργός ζήτησε τη διερεύνηση του θέματος και την ενημέρωση του ΚΚΕ για τους ελέγχους.

Σχετικές ειδήσεις