ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΝΔ ο Καλλιάνος – Ποιο πόστο αναλαμβάνει

Στη ΝΔ ο Καλλιάνος – Ποιο πόστο αναλαμβάνει

Και η Δράση προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία.

Νέα πολιτική στέγη στη Νέα Δημοκρατία έχει από σήμερα (19/01/2017) ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων τον περασμένο Αύγουστο.

Μάλιστα, ο κ. Καλλιάνος ανέλαβε και πόστο. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, ο Γιάννης Καλλιάνος τοποθετήθηκε αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων του κόμματος.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε και την προσχώρηση της Δράσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ανοίξαμε το κόμμα με το μητρώο στελεχών, η ΝΔ έχει πλατιά λαϊκή βάση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεγάλωσε την παράταξη και στο πλαίσιο αυτό, όσοι ασπάζονται αρχές και αξίες είναι καλοδεχούμενοι. Το προσκλητήριο δεν σταματά εδώ. Η κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά τις εκλογές, θα είναι των πιο άξιων» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας τη διεύρυνση στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Αναφερόμενος στη συζήτηση της Τετάρτης (19/01/2017) στην ολομέλεια της Βουλής για την αγροτική παραγωγή, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση», προσθέτοντας ότι αναδείχθηκε τι είναι ο κ. Μητσοτάκης και τι ο κ. Τσίπρας. «Ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί την πρόοδο, τις επενδύσεις, την κοινή λογική, ενώ ο κ. Τσίπρας τη συντήρηση, το λαϊκισμό, τον τυχοδιωκτισμό και τη λογική των μεθοδεύσεων για να διατηρήσει την καρέκλα του».

«Κανείς πλέον, κανένα κόμμα ή φορέας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στο κάλεσμα της πατριωτικής ευθύνης και γι’ αυτό ζητάμε εκλογές» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικά με τις δηλώσεις Τόμσεν για την ανεργία, ανέφερε πως η σημερινή πραγματικότητα για την οικονομία είναι πολύ άσχημη και πως η πορεία δεν είναι αισιόδοξη. «Η οικονομία και η κοινωνία μπορεί να εκπλήξουν ευχάριστα αν φύγουμε από το λαϊκισμό, με σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Είναι η συμφωνία αλήθειας της ΝΔ» σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τους τελευταίους 20 μήνες πέρασε 18 ρυθμίσεις που αφορούν το στήσιμο ενός πελατειακού κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως υπάρχει αύξηση των συμβασιούχων κατά 10 χιλιάδες και διόγκωση του Δημοσίου. Όπως είπε, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016, η υπέρβαση έφτασε τα 146 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε λόγο για χτύπημα στην αξιοκρατία και τη νομιμότητα. Επανέλαβε μάλιστα, πως η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου. «Κανείς που υπηρετεί τη νομιμότητα δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό. Μιλάμε για κομματικούς εγκάθετους, κόντρα σε δικαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν διχάζουμε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας εκτίμησε πως η δεύτερη αξιολόγηση ενδέχεται να οδηγήσει σε 4ο μνημόνιο, νέα μέτρα και πιθανά, πολύ μεγάλα αδιέξοδα.

Σχετικές ειδήσεις