ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Πότε φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Αποκλειστικό: Πότε φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Η είδηση έχει αρχίσει να κάνει το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων: «Ο Μπένι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές».

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μπορεί μεν ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος να «κατάπιε» τη συνεργασία της Φώφης Γεννηματά με το Γ. Παπανδρέου αν και είχε απειλήσει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν γι’ αυτόν casus belli, ωστόσο κάθε άλλο παρά έχει παραδώσει τα όπλα.

Η στρατηγική «εκδίκησης» της Φώφης και του ΓΑΠ και οι επιδιώξεις του δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Ξέρει, όπως λέει σε στενούς κι έμπιστους συνεργάτες του, ότι «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» κι έχει ετοιμάσει τη στρατηγική του, μέχρι και μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν!

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο Β. Βενιζέλος μέχρι τις επόμενες εκλογές θα διαφοροποιείται σε κρίσιμα ζητήματα απ’ την επίσημη γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν στο μείζον θέμα των συμμαχιών και των ίσων αποστάσεων με κυβέρνηση και Ν.Δ.), αλλά δεν θα «σπάσει το σκοινί».

Δηλαδή θα παραμείνει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Συμπαράταξης.

Μόλις όμως προκηρυχτούν εκλογές, θα ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος!

Θα επικαλεστεί λόγους εθνικής ανάγκης, ενώ θα εκφράσει και πιο καθαρά τις διαφωνίες του με τη στρατηγική Φώφης και ΓΑΠ.

Βέβαια δεν θα λέει την αλήθεια ή τουλάχιστον όλη την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι, ότι από κρυφές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του, κινδυνεύει να μην εκλεγεί στην Α’ Θεσσαλονίκης (ως γνωστό, ο ίδιος χρειάζεται σταυρό προτίμησης), πολύ περισσότερο αν (όπερ και το πιθανότερο) η Συμπαράταξη περιοριστεί στον ένα βουλευτή σε αυτή την εκλογική περιφέρεια.

Και κάτι τέτοιο δεν το αντέχει ο εγωισμός του!

Υπάρχει όμως και μία άλλη επιδίωξη, την οποία –φυσικά- δεν θα αναφέρει.

Στην πραγματικότητα θέλει να μείνει εκτός κομματικών τειχών, ώστε μετά τις εκλογές και ανάλογα με τα αποτελέσματα να είναι… εφεδρεία για κάθε ενδεχόμενο.

Από κυβερνητικός εταίρος, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, μέχρι την τοποθέτησή του σε άλλη κρίσιμη θέση. Μέχρι και για… Πρόεδρος της Δημοκρατίας «προσφέρεται»!

Σχετικές ειδήσεις