ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συναντηθεί ο Νίκος Νικολόπουλος

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συναντηθεί ο Νίκος Νικολόπουλος

Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, προκειμένου να παραβρεθεί στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Ευκαρπίας, Ιερόθεου Ζαχαρή.

Η χειροτονία θα λάβει χώρα στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο ο κ. Νικολόπουλος θα συναντηθεί προ της τελετής, το απόγευμα του Σαββάτου (04/03/2017).

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος συνδέεται με πολύχρονους δεσμούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης με το νέο Επίσκοπο τον οποίο και γνωρίζει από τα παιδικά του χρόνια, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος για το νέο Επίσκοπο «ο ζήλος του για την αγάπη του Θεού και των ανθρώπων υπήρξε η κινητήρια δύναμή του από την εποχή που ήμασταν και οι δύο παιδιά της ίδιας φτωχικής συνοικίας της Πάτρας».

Ο κ. Νικολόπουλος υπογραμμίζει επίσης, ότι μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από την ημέρα που ο νέος Επίσκοπος έφυγε για την Αστόρια των ΗΠΑ και την εκεί πατριαρχική Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, όμως κανείς δεν ξεχνάει την προσφορά του Ιερόθεου Ζαχαρή, ως ιερωμένου στη συνοικία που ανδρώθηκε, αλλά και ως πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Πατρών επί μακαριστού Νικοδήμου.

«Αποτελεί καύχημα και καμάρι για την Πάτρα και τους πολλούς φίλους και συγγενείς του στην περιοχή, το γεγονός πως ένας ιερωμένος του δικού του επιπέδου ανέρχεται στα υψηλότερα επίπεδα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας. Η αξιοσύνη του αναμφισβήτητη, η παρουσία και μεσολάβησή του υπέρ των δικαίων της πατρίδας βέβαιη» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις