ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας για Ντάισελμπλουμ: Δεν επιτρέπω σε κανέναν να προσβάλλει τη χώρα μου

Κικίλιας για Ντάισελμπλουμ: Δεν επιτρέπω σε κανέναν να προσβάλλει τη χώρα μου

«Δεν επιτρέπω και δεν ανέχομαι, από κανέναν όσο ψηλά ιστάμενος κι αν είναι, να προσβάλλει τη χώρα μου και τους συμπολίτες μου» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για τους Ευρωπαίους του Νότου.

Παράλληλα, μιλώντας στην τηλεόραση του Star, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει, δημοσιονομικά μέτρα, μέτρα-αντίμετρα, επισημαίνοντας πως το ΔΝΤ διέψευσε πως έχει ζητηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει κάτι τέτοιο. «Η πίεση που υπάρχει είναι σε μια κυβέρνηση που έχει καθυστερήσει, έχει αποτύχει στις διαπραγματεύσεις. Είναι ενδεχομένως η χειρότερη διαπραγμάτευση, στην ιστορία, είναι για το βιβλίο των διαπραγματεύσεων η χειρότερη, αυτή που έχουν κάνει οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κι έχει φέρει τη χώρα σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση, με την πλάτη στον τοίχο. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και η κυβέρνησή τους πρέπει να αποφασίσουν τελικά τι θα κάνουν» είπε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως φέρει τεράστια ευθύνη για το μέλλον της χώρας. Όπως είπε, Τσίπρας και Καμμένος θα κριθούν, από αυτό τον τρόπο τον οποίο διαπραγματεύονται αλλά και από το γεγονός ότι θεωρούν ότι το εθνικό συμφέρον, το πατριωτικό συμφέρον δεν είναι πάνω από όλα.

«Πάνω από όλα είναι η καρέκλα τους, και πάνω από όλα είναι η διατήρησή τους στην εξουσία. Απόδειξη ότι η πραγματική οικονομία καταρρέει, γιατί έχουμε 4 δισ. εκροές τραπεζικών καταθέσεων, ότι ο ΕΦΚΑ είναι προβληματικός, ότι στα ενεργειακά η ΔΕΗ, με δήλωση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ δεν έχει να πληρώσει τη μισθοδοσία τον Ιούνιο και είναι στα τάρταρα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της ΝΔ είτε υπογράψει τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας και τη φέρει στη Βουλή και την ψηφίσει, είτε δεν υπογράψει, έχει μια αποτυχημένη διακυβέρνηση, με δύο χρόνια ύφεση και χωρίς ελπίδα και μέλλον για τη χώρα.

«Ούτως ή άλλως πρέπει να φύγει. Πρέπει να φύγει γιατί δεν θέλει ή δεν μπορεί ή δεν τον αφήνουν, να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, να προχωρήσει η χώρα σε βήματα μπροστά στην ελεύθερη οικονομία, να εντρυφήσει και να μπει σε θέματα που έχουν να κάνουμε την ασφάλεια με την Παιδεία με την Υγεία, όλα αυτά δεν είναι μόνο μνημονιακά, δεν είναι μόνο οικονομικά. Η χώρα βαλτώνει, η χώρα πηγαίνει προς τα πίσω γυρίζει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, σε μια μιζέρια σε μια εσωστρέφεια, και χύνει δηλητήριο στην ελληνική κοινωνία, διχόνοιας και μίσους μισαλοδοξίας. Εμείς ζητούμε να ενώσουμε όλη την ελληνική κοινωνία σε ένα νέο όραμα» τόνισε ο κ. Κικίλιας.