ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μακριά από εμένα το αριστερό success story, αλλά η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς μέτρα

Τσίπρας: Μακριά από εμένα το αριστερό success story, αλλά η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς μέτρα

Σαφές μήνυμα ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ PARADISE PAPERS ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ - ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο, απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στο ξεκίνημα της ομιλίας του.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει:

-Πρώτον, χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο.

-Δεύτερον, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις. Δηλαδή, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

-Τρίτον, με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων.

-Τέταρτον, επίσης σημαντικό, με τη συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.

-Με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

-Με δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%».

Η κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλει την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα, είπε ο κ. Τσίπρας, με στόχο:

-Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων.

-Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία.

-Να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

-Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης.

Κοινωνικό επίδομα

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα "εξαπτέρυγά" της επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πλέον η οικονομία έχει αρχίσει να αποδίδει, τόνισε ο Πρωθυπουργός, αυτό μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη διανομή του πλεονάσματος. Όταν υπάρξει η πλήρης εικόνα θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες, είπε ο Αλέξης Τσίπρας επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του απέναντι στη διανομή του μερίσματος.

Αποδείξαμε ότι η Αριστερά μπορεί να ασκήσει διακυβέρνηση με όρους επιτυχίας εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν παταγωδώς σήμερα εμείς πετυχαίνουμε και βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, είπε ο Πρωθυπουργός. Τόνισε ωστόσο ότι δεν μιλάει για ένα αριστερό success story, έχουμε, όπως είπε, μάχη μπροστά μας και παγίδες πολλές για να αποφύγουμε. Δεν μπορούμε να ησυχάζουμε, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υπάρχουν πληγές που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η κοινωνία πιέζεται, αλλά η Ελλάδα δεν είναι πια τοπίο στην ομίχλη.

Τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, είπε και εξέφρασε την ελπίδα «φέτος, ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του».

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Όλα αυτά που προκαλούν ελπίδες και δίνουν προοπτικές στην ρημαγμένη από την κρίση πλειοψηφία των πολιτών σε κάποιους δημιουργούν πανικό. Οι καλοαναθρεμμένες ελίτ που με τα ονόματά τους κοσμούν λίστες με χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους αντιδρούν, είπε ο χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπάρχει ένα τυχοδιωκτικό αμόκ στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη οι επιτυχίες της κυβέρνησης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, θυμίζοντας ότι ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε εκλογές πριν το τέλος της προηγούμενης αξιολόγησης και έσπρωξε το κόμμα του σε λάθος πρακτικές.

Η Νέα Δημοκρατία στηριγμένη στο ντόπιο οικονομικό κατεστημένο εξαντλεί τον ρόλο της σε μια τρομολαγνική τακτική, περιγράφει μια Ελλάδα χάους, βίας, ανασφάλειας και εγκληματικότητας επιχειρώντας να χτίσει μια αντιπολιτευτική γραμμή με κραυγές συκοφαντίας και λαϊκισμού, λάσπης.

Η Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη έχει γίνει τοξική, έχει τάξει το ύφος της στην άκρα δεξιά, αλλά και στην άκρα ανοησία, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε εάν αξίζει κανείς να απαντά σε τέτοιου είδους τακτικές.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι ένα σημαντικό ζήτημα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα παίξει «κλέφτες και αστυνόμους» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις