ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Κεντροαριστερά: «Σφραγίζει» τη νίκη η Γεννηματά - Στο πλευρό της και οι «Κινήσεις Πολιτών»

Εκλογές Κεντροαριστερά: «Σφραγίζει» τη νίκη η Γεννηματά - Στο πλευρό της και οι «Κινήσεις Πολιτών»

Εκλογές Κεντροαριστερά | Φώφη Γεννηματά: Την εκτίμηση ότι θα είναι αδιαμφισβήτητη η νίκη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού για το νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς εκφράζουν τα στελέχη των «Κινήσεων Πολιτών», Γ. Τούντας και Π. Ιωακειμίδης.

«Ήταν λάθος η πραγματοποίηση δεύτερου γύρου από τη στιγμή που η πρωτιά της Φ. Γεννηματά με 42% και η μεγάλη διαφορά από τον Ν. Ανδρουλάκη αποτελεί αναμφισβήτητη πολιτική νίκη, η οποία δεν προβλέπεται να ανατραπεί στον δεύτερο γύρο. Επιπλέον, το υψηλό ποσοστό αποδοχής της αντανακλά το καθόλα θεμιτό δικαίωμα να οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες εκλογές το πρόσωπο που κατάφερε να πετύχει κάτι πριν από λίγους μήνες φάνταζε απραγματοποίητο», σημείωσε ο κ. Τούντας σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (16/11/2017) στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Από την πλευρά του, ο ακαδημαϊκός, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ανέφερε: «Όσοι ψηφίσαμε στον πρώτο γύρο θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούμε την Κυριακή στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Η μεγάλη συμμετοχή παραμένει προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος της δημιουργίας του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Έχουμε δύο εξαιρετικές υποψηφιότητες (προσωπικά θα ψηφίσω Φ. Γεννηματά γιατί, μεταξύ άλλων, άνοιξε τη διαδικασία για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα)».

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Σχετικές ειδήσεις