ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα Γεννηματά: Εκλέγουμε τον επικεφαλής της Κεντροαριστεράς για νίκη στις εκλογές

Ηχηρό μήνυμα Γεννηματά: Εκλέγουμε τον επικεφαλής της Κεντροαριστεράς για νίκη στις εκλογές

Φώφη Γεννηματά | Εκλογές Κεντροαριστερά: Την εδραίωση της ενότητας μέσω της στήριξης των προοδευτικών πολιτών, για να οδηγηθεί ο νέος ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς σε μια νικηφόρα πορεία προτάσσει το Σάββατο (18/11/2017) η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η κυρία Γεννηματά δηλώνει πως την Κυριακή (19/11/2017) αναμένει την «καθαρή εντολή» των πολιτών: «Καθαρή εντολή σημαίνει εντολή ενότητας και αλλαγής. Αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης. Νέος φορέας χωρίς τις παθογένειες του χθες, με δημοκρατία και αποτελεσματικότητα. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Πρωταγωνιστές της νέας πορείας οι 212.000 συνιδρυτές».

Στο ερώτημα εάν την Κυριακή εκλέγουμε αρχηγό ή υποψήφια πρωθυπουργό, η κυρία Γεννηματά απαντά: «Εκλέγουμε τον επικεφαλής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης για νικηφόρα πορεία στις εκλογές».

Αναφερόμενη στο θέμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Δεν μου αρέσουν οι προφητείες. Η πολιτική και κοινωνική απομόνωση της κυβέρνησης, όμως, επιτρέπει την εκτίμηση ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα τρέξουν πιο γρήγορα από ό,τι θα ήθελε ο κ. Τσίπρας».

Η ίδια επιμένει πως «δεν υπάρχουν χαμένοι. Όσοι συμβάλλαμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ συνεχίζουμε όλοι μαζί με μεγάλο κερδισμένο την παράταξη».

Και προσθέτει: «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη δεν ξεχνά ότι το χρέος του είναι να δίνει τη μάχη για την πρόοδο, για την αλλαγή, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, για την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

Τέλος, ερωτηθείσα ποιο θα είναι το πρώτο της τηλεφώνημα την Κυριακή το βράδυ, εάν νικήσει, η Φώφη Γεννηματά απαντά: «Δεν θα είναι τηλεφώνημα. Θα είναι μια ανάμνηση και μια απόφαση. Να νικήσουμε».

Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο λίγο πριν από το β' γύρο των εκλογών στην Κεντροαριστερά

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Σχετικές ειδήσεις