ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακώστα για ΝΔ: Από την πλευρά μου ποτέ δεν υπήρξε διάθεση να απομακρυνθώ

Παπακώστα για ΝΔ: Από την πλευρά μου ποτέ δεν υπήρξε διάθεση να απομακρυνθώ

Το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης με τη Νέα Δημοκρατία άφησε την Τρίτη (23/01/2018) η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, επισημαίνοντας πως για την ίδια «ποτέ δεν υπήρξε η διάθεση» να απομακρυνθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εγώ είμαι στέλεχος της ΝΔ. Η διαγραφή είναι ένα γεγονός, από εκεί και πέρα αυτό δεν αλλάζει τη δική μου καταβολή, την ιδεολογική μήτρα και βεβαίως και την πολιτική σχολή σκέψης», δήλωσε η κυρία Παπακώστα στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Όσο με αφορά δεν έφυγα ποτέ», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι η επιστροφή της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δεν εξαρτάται μόνο από τη δική της πλευρά καθώς όπως είπε, το θέμα είναι διμερές.

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση, την οποία είχε με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του ΥΕΘΑ στη Βουλή, γεγονός που προηγήθηκε της διαγραφής της, ανέφερε: «Όσο με αφορά δεν δουλεύω, δεν λειτουργώ πολιτικά με βάση προσωπικές συμπάθειες ή όχι. Λειτουργώ με βάση πολιτικούς κανόνες, με βάση τις αρχές και τις αξίες, που πρέπει να υπηρετείς όταν είσαι σε μία μεγάλη παράταξη ή ακόμη και σε ένα μικρό κόμμα».

Υπάρχουν κανόνες και αρχές, πρόσθεσε. «Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό. Οι λόγοι της δικής μου ανάγκης να αναδείξω ζητήματα ήταν αμιγώς πολιτικοί λόγοι και παραμένουν αμιγώς πολιτικοί λόγοι».

Σχετικές ειδήσεις