ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση διάσωσης Γιώργου από Μπεγλίτη

Επιχείρηση διάσωσης Γιώργου από Μπεγλίτη

Ξεκινάει η πρώτη εβδομάδα του Πάνου Μπεγλίτη στο νέο πόστο του στο ΠΑΣΟΚ.

Ως νέος εκπρόσωπος Τύπου πρόκειται να έχει μια συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τους δημοσιογράφους, ενώ η πρώτη ενημέρωση αναμένεται να είναι στο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Ο Μπεγλίτης μέχρι στιγμής ενημερώνεται για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν ενώ συμμετέχει σε συναντήσεις με το στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να πληροφορηθεί τις κατευθύνσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί. Ο ίδιος προσωπικά έχει άποψη για τα θέματα, όμως έχει ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με το πρόσωπο του Παπανδρέου κι έτσι αποκλείεται η περίπτωση να μπορέσει να κερδίσει την αποδοχή των υπόλοιπων τάσεων στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δυναμικότερου όλων, δηλαδή της τετράδας Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Μόσιαλου.

Όπως συνέβαινε και όταν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αντιπολίτευση με όλους τους εκπροσώπους Τύπου τα πρόσωπα με τα οποία θα συνεργαστεί δεν θα είναι άλλα από τον Νίκο Αθανασάκη και τον Γιώργο Ελενόπουλο, ενώ σήμερα θα έχει συνεργασία και με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο Πάνος Μπεγλίτης θα προσπαθήσει να επαναφέρει έναν πιο «σοσιαλιστικό» λόγο, πράγμα δύσκολο για τον ίδιο, αφού η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο έκανε ότι μπορούσε για να απεμπολήσει το δικαίωμα να μιλάει με κοινωνικούς όρους.

Η επιστροφή του Μπεγλίτη στο ΠΑΣΟΚ προμηνύει μια συνολικότερη επιστροφή παπανδρεϊκών υπουργών στην Ιπποκράτους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένουν κι άλλους να καταφθάσουν εκεί, ιδιαίτερα όσοι είτε λόγω θέσης, είτε λόγω στάσης κατάφεραν να διατηρήσουν όσο συμμετείχαν στην κυβέρνηση ένα πιο λαϊκό προφίλ.

Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι στα σίγουρα θα πετύχει, όμως όπως πρόκειται για την μοναδική επιλογή Παπανδρέου που μπορεί να τον κρατήσει στην επιφάνεια, έστω και σε ρόλο ρυθμιστή, αφού ως πρόεδρος θεωρείται αδύνατον να μπορέσει να σταθεί στη θέση του.