ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαριλίζα: Κάποιοι βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω

Μαριλίζα: Κάποιοι βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω

Έκκληση στον Γ. Παπανδρέου να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ απηύθυνε σε συνέντευξή της η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Να έρθει στο πολιτικό συμβούλιο, να μας πει τις σκέψεις του, να κάνει την εισήγησή του, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει και μια αυτοσυγκράτηση από όλους. Κρινόμαστε όλοι πάρα πολύ αυστηρά. Δεν είναι ωραία εικόνα κάποιοι να έρχονται εκ των υστέρων, να βγάζουν την ουρά τους απ' έξω, σαν να μην ήταν υπουργοί τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου αφήνοντας αιχμές για ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείσα για το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες η κ. Ξενογιαννακοπούλου, υπογράμμισε ότι «οι εκλογές δεν είναι πρόσχημα ή άλλοθι, ούτε πρέπει να δημιουργούν ανησυχία. Με την έννοια ότι οι εκλογές είναι μια φυσιολογική δημοκρατική διαδικασία και μάλιστα δημιουργεί και ένα διέξοδο και ένα αίσθημα ευθύνης στον κόσμο απέναντι στην συγκυρία που περνάμε.

Όταν ολοκληρώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου το έργο της για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ομαλά θα πάμε στις εκλογές και φυσικά οι εκλογές θα δώσουν και την εντολή για την συνέχεια της προσπάθειας», ξεκαθάρισε η υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. «Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για επιπλέον φορολόγησή του, πέραν των μέτρων που έχουν ψηφιστεί, ούτε φυσικά μπορεί πια να μιλήσει κανείς για συντάξεις και μισθούς».