ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Βρούτση – Αχτσιόγλου για τη μείωση προσωπικού στον ΕΦΚΑ

Άγρια κόντρα Βρούτση – Αχτσιόγλου για τη μείωση προσωπικού στον ΕΦΚΑ

Οι περίπου 470.000 εκκρεμείς συντάξεις είναι κατά το υπουργείο Εργασίας θέμα που αφορά την έλλειψη προσωπικού κυρίως του ΕΦΚΑ, ο οποίος κατά τον Γιάννη Βρούτση είχε αποδυναμωθεί από την προηγούμενη ηγεσία.

Ωστόσο, έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το CNN Greece για το προσωπικό του ΕΦΚΑ και το οποίο κατά τον κ. Βρούτση είχε λάβει το «πράσινο φως» από την Έφη Αχτσιόγλου, δείχνει ότι υπήρχε συμφωνία με τους δανειστές να μειωθεί το προσωπικό του οργανισμού από 8.634 υπαλλήλους που ήταν το 2016 σε 6.500 στο τέλος του 2020.

Αυτό σημαίνει ότι 2.134 εργαζόμενοι θα αποχωρούσαν από τον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην μπορεί να διεκπεραιώσει τα στοιχειώδη σε ό,τι αφορά στις συντάξεις.

Σε αποκλειστική δήλωσή του στο CNN Greece, ο Γιάννης Βρούτσης κάνει λόγο για κοροϊδία από πλευράς της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

«Την ώρα που λίμναζαν χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις και υποθέσεις που σήμερα φθάνουν τον αριθμό 470.000, την ώρα που αυτός ο κόσμος αγωνιούσε για την επιβίωσή του, την ώρα που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τους κορόιδευε ότι δεν υπάρχουν εκκρεμείς συντάξεις και ότι τις έχει απονείμει, ακριβώς εκείνη την ώρα σχεδίαζαν την απομείωση του προσωπικού του ΕΦΚΑ κατά 2.134 άτομα, στερώντας από τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα κρίσιμο ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορούσε να συμβάλλει στην επιτάχυνση του έργου της απονομής των συντάξεων» τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προχωρά με τη σειρά της σε επίθεση εναντίον του Γιάννη Βρούτση, τον οποίο χαρακτηρίζει «πρωταθλητή των fake news».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr