ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Όχι σε κατάργηση ή απαξίωση των επικουρικών

ΝΔ: Όχι σε κατάργηση ή απαξίωση των επικουρικών

Την πάγια αντίθεση της ΝΔ στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης εξέφρασε ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

«Οι Έλληνες Ασφαλισμένοι υφίστανται, από τις αρχές του χρόνου, τη δεύτερη οριζόντια περικοπή κατά 20% των επικουρικών τους συντάξεων» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας ότι η περικοπή δεν εξασφάλισε τη βιωσιμότητα της επικουρικής ασφάλισης.

Αιτία για το πρόβλημα που διογκώθηκε, προσέθεσε, ήταν η «καταστροφική οικονομική πολιτική της διετίας, που εκτόξευσε την ανεργία στα ύψη, περιορίζοντας δραματικά τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων», ενώ το «κούρεμα» οδηγεί σε νέες απώλειες των αποθεματικών τους.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι «απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας και του εξορθολογισμού του Ασφαλιστικού Συστήματος, που θα στηρίζεται σε αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες και θα λαμβάνει υπόψη της τις επιπτώσεις του PSI».

«Οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δυνατό να αποκαλούνται «εξορθολογισμός». Ειδικά όταν η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012», υπογράμμισε ο «γαλάζιος» τομεάρχης, συμπληρώνοντας ότι η γιγαντιαία ενοποίηση όχι μόνον θα πρέπει να τεκμηριωθεί από μελέτη σκοπιμότητας, αλλά «θα είναι άνευ αντικειμένου όσο μένει στάσιμη και δεν υλοποιείται η ενοποίηση των υφισταμένων ομαδοποιημένων φορέων Επικουρικής Ασφάλισης».