ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Παπαρήγα: Να μη βγάλει ισχυρή κυβέρνηση η κάλπη

Αλ. Παπαρήγα: Να μη βγάλει ισχυρή κυβέρνηση η κάλπη

Να μην βγάλουν οι πολίτες ισχυρή κυβέρνηση στις προσεχείς εκλογές ήταν το μήνυμα της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να βάλουν εμπόδια στο έργο της επόμενης κυβέρνησης. Μάλιστα, υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «θα τα βρουν», σημειώνοντας ότι ήδη έχουν ετοιμαστεί.

«Μην ακούτε τον κ. Σαμαρά, μην ακούτε τι λέει ο κ. Παπανδρέου, ή ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ήδη υπάρχουν και οι πρόθυμοι να συμβάλουν. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο που να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση καθόλου και να παρέμβει ο λαός. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση φιλολαϊκή», προσέθεσε.

Επίσης, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι προοδευτική κυβέρνηση με όρους συνύπαρξης με τα μονοπώλια και διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ δεν μπορεί να υπάρχει.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Παπαρήγα ανέφερε: «Αν μπορούσαμε, αυτή τη στιγμή, με τη συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση, να ανακόψουμε τις συνέπειες της κρίσης και να λύσουμε τα προβλήματα του λαού θα παίρναμε μέρος. Και τολμηροί είμαστε και τα ρίσκα παίρνουμε. Αυτό είναι, όμως, αδύνατο».