ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε η τοπική του ΠΑΣΟΚ στην Τρίπολη

Παραιτήθηκε η τοπική του ΠΑΣΟΚ στην Τρίπολη

Ομαδική παραίτηση υπέβαλαν όλα τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος από το 2004 και μετά.

Αναφερόμενος στους λόγους της συγκεκριμένης κίνησης, ο παραιτηθείς γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Δημήτρης Μπερτζελέτος τόνισε ότι «η οργανωτική ανασυγκρότηση που ξεκίνησε από το 2004, για την οποία και ήμασταν υπέρμαχοι, δεν κατάφερε να επιτευχθεί και γιγάντωσε την ηγεσία και το κεντρικό κόμμα».

Επίσης, έκανε λόγο για αποδυνάμωση των συλλογικών οργάνων, σημειώνοντας ότι το συνέδριο και οι διασκέψεις τείνουν «να αποκτήσουν συμβολικό και πανηγυρικό χαρακτήρα».

«Το κόμμα με την a la carte φίλων- μελών και την επιλεκτική συμμετοχή, απέκτησε έναν ασύμμετρο εκδημοκρατισμό, χωρίς αρχή και τέλος», προσέθεσε ο κ. Μπερτζελέτος, διευκρινίζοντας πάντως ότι ούτε ο ίδιος ούτε και τα άλλα μέλη της οργάνωσης θα αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορία, δεν δικαιούται κανείς να το αποβάλει, ούτε να το περιορίσει. Οφείλει μέσα από ένα δημοκρατικό παιχνίδι να τεκμηριωθεί μια νέα συλλογικότητα που θα βοηθήσει τον τόπο και την πατρίδα. Σ' αυτό το παιχνίδι εμείς δηλώνουμε "παρών"», ανέφερε.