ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Συμβούλιο σε ...ώρα ΠΑΣΟΚ

Εθνικό Συμβούλιο σε ...ώρα ΠΑΣΟΚ

Δεν περίμενε κανείς να ξεκινήσει στην ώρα που είχε ανακοινωθεί, γι' αυτό και δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η έναρξη της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έγινε με δίωρη καθυστέρηση.

Οι σύνεδροι μοιρασσμένοι σε πηγαδάκια, "ζυμώνονται" κατά την προσφιλή τους συνήθεια και προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έτυχε θερμής υποδοχής κατά την είσοδό του στο χώρο διεξαγωγής του συμβουλίου από μερίδα των παρευρισκομένων που τον περίμεναν.

Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου ξεκινούν με φόντο τη διαφωνία των Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου για το χρόνο της εκλογής νέου προέδρου.

Στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα γίνει από τη βάση και πριν από τις εθνικές εκλογές, μετά όμως την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης.

Χρονικά και με βάση τα σημερινά δεδομένα η διαδικασία τοποθετείται εντός του Μαρτίου.

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό φέρεται να διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, ενώ πριν από τις εκλογές και πριν από την εσωκομματική διαδικασία θα συγκληθεί και προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε ξαφνικές εκλογές, παραδέχτηκε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το σενάριο».

Η ομιλία Βενιζέλου πάντως, αναμένεται να είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της πρώτης μέρας του Εθνικού Συμβουλίου.