ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καρατζαφέρης απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση

Ο Καρατζαφέρης απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση

Οδό διαφυγής από την κυβέρνηση αναζητά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που βρήκε «πάτημα» στο νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Λίγο μετά την αποχώρηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο κ. Καρατζαφέρης συνεκάλεσε σύσκεψη με τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ για αύριο, στις 10:30 το πρωί, στα γραφεία του κόμματος.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα τελευταία δεδομένα που προκάλεσε η άρνηση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να απαλείψει από το νομοσχέδιο συγκεκριμένη διάταξη, που προσέκρουσε στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Συνεργάτης του κ. Καρατζαφέρη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι «δυσαρεστημένος» με τις μεθοδεύσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος με την εμμονή του διχάζει τη Βουλή «σε μια στιγμή που απαιτείται ενότητα, ενόψει μιας σκληρής διαπραγμάτευσης για τη χώρα».

Στελέχη του ΛΑΟΣ αναφέρουν ότι βασικές αιτίες που τους υπαγορεύουν να αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι μια σειρά από διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης όπως το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά αλλά και αυτό για την δίκαιη δίκη που μετατρέπει από κακούργημα σε πλημμέλημα την διακίνηση λαθρομεταναστών.

Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει ο Παπαϊωάννου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αποδίδει τις ενστάσεις του ΛΑΟΣ και της ΝΔ σε «πολιτικές σκοπιμότητες» στις οποίες δεν προτίθεται να λάβει μέρος.

Εν τούτοις προχώρησε σε μια σειρά από αλλαγές για το νομοσχέδιο που προβλέπει την αποσυμφόρηση των φυλακών μεταξύ των οποίων και η απόσυρση της ρύθμισης που προέβλεπε διαδικασίες αποφυλάκισης για εκείνους που έχουν διαπράξει κακουργήματα και είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια τονίζοντας ότι είναι: «μια υποχώρηση στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου. Δεν θα βάλω εγώ σε αμφισβήτηση την συνοχή της κυβέρνησης και δεν θα δεχθώ αν προκύψουν οποιαδήποτε αποτελέσματα ότι είμαι εγω ηθικός αυτουργός επειδή κάποιος βγήκε έξω και διέπραξε το έγκλημα».

Να σημειωθεί ότι με με τον τρόπο ικανοποιήθηκε ένα από τα αιτήματα των βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών.