ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλεγγύη προς τους μετανάστες ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Αλληλεγγύη προς τους μετανάστες ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή την έναρξη των εργασιών την Δευτέρα για το φράχτη στον Έβρο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρώπης, μέσα από μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης, με κατανομή των ευθυνών και των βαρών ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ και όχι να σχεδιάζει με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων να υψώσει το τείχος- φράχτη της ντροπής», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι- Πράσινοι, με αφορμή τους πρόσφατους θανάτους μεταναστών από πνιγμό στα νερά του ποταμού Έβρου.

«Τα περιστατικά αυτά στον Έβρο είναι πλέον συνηθισμένα στην ανθρωπιστική τραγωδία που γράφεται καθημερινά, σε δύσκολες συνθήκες, στα σύνορα της χώρας μας.

«Η κατασκευή του “φράχτη” 'θα ενισχύσει τελικά τα κέρδη για τα κυκλώματα εμπορίας της ανθρώπινης ελπίδας, διοχετεύοντας το κύμα δυστυχίας σε άλλα, πολύ πιο επικίνδυνα μονοπάτια... Η Ελλάδα ήταν και παραμένει χώρα μετανάστευσης», καταλήγουν οι Οικολόγοι- Πράσινοι, ζητώντας την «έκφραση αλληλεγγύης προς τους μετανάστες που είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης».