ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστροφή Καρατζαφέρη στο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»

Επιστροφή Καρατζαφέρη στο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»

Διέξοδο από τις έντονες δημοσκοπικές πιέσεις που δέχεται ο ΛΑΟΣ αναζητά ο Γ. Καρατζαφέρης.

Το τελευταίο διάστημα, τα μηνύματα που έρχονται από τις δημοσκοπήσεις είναι ιδιαίτερα αρνητικά για το ΛΑΟΣ, που αναζητά αλλαγή πλεύσης, μέσω της επιστροφής στις ρίζες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», το επόμενο διάστημα, ο κ. Καρατζαφέρης επιχειρεί να αναδείξει την ιδεολογική καθαρότητα του κόμματός του, που θα επιστρέψει στο παραδοσιακό τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο ιδεολογικός... ανένδοτος που κήρυξε ο ΛΑΟΣ στο νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά και η προειδοποίηση του Γ. Καρατζαφέρη ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν προωθηθεί το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά.

Με την ανάδειξη των ιδεολογικών αρχών του κόμματος, η Καλλιρόης θα επιχειρήσει να γεφυρώσει με τους ψηφοφόρους της το χάσμα που προκάλεσε η συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Πέραν του κ. Καρατζαφέρη, που επιχειρεί να αξιοποιήσει θέματα όπως το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, τους λαθρομετανάστες, το Σκοπιανό, την ίδια γραμμή ακολουθούν και τα στελέχη του.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι Ηλίας Πολατίδης, που πρόσφατα άσκησε έντονη κριτική στο έργο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ενώ ο Γραμματέας της ΚΟ, Αλ. Χρυσανθακόπουλος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «σκουπιδοφάγο της παραδοσιακής και της νεωτερικής Αριστεράς».