ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληθαίνουν οι «απειλές» βουλευτών για καταψήφιση των μέτρων

Πληθαίνουν οι «απειλές» βουλευτών για καταψήφιση των μέτρων

Σαφείς προειδοποιήσεις καταψήφισης των μέτρων που θέλει να επιβάλει η τρόικα, στέλνουν πολλοί βουλευτές.

Μετά τον βουλευτή Τρικάλων Χρήστο Μαγκούφη, ο οποίος δήλωσε χθες ότι προτιμά «την φτώχεια από τον εξευτελισμό και την σκλαβιά», ο βουλευτής Α' Πειραιά Δημήτρης Καρύδης ξεκαθάρισε σήμερα -μιλώντας στο MEGA- πως δεν πρόκειται να ψηφίσει μείωση μισθών, κατάργηση συλλογικής σύμβασης και 13ου - 14ου μισθού.

Ακόμη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας επιμένει πως δεν μπορεί να πει «ναι» σε μείωση του κατώτερου μισθού, όταν ο ίδιος ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ εργάστηκε για τη θεμελίωση βασικών εργασιακών κεκτημένων.

Και από τον χώρο της ΝΔ όμως προβάλλονται αντιδράσεις.

Την προειδοποίηση πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα διατύπωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να κοπούν άλλο μισθοί και συντάξεις· έχουν φθάσει στο κατώτερο όριο. Περιμένω από τον Σαμαρά να μου εξηγήσει την κατάσταση. Ως βουλευτής δεν έχω καμία ενημέρωση».

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προγραμματίζουν σύγκληση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων εντός της εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση και να εξηγήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί γιατί η ψήφιση του νέου πακέτου είναι αναγκαία.