ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Η ανοχή τελείωσε

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Η ανοχή τελείωσε

Την μετατροπή της χώρας σε «ανυπόληπτη και αδύναμη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης» υπογραμμίζει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τα μέτρα «εξαθλίωσης» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες που τη βαραίνουν.

Αντί για τη «σωτηρία» οδηγούμαστε, όπως επισημαίνει στην μετατροπή των Ελλήνων σε οικονομικούς μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα και στην επιστροφή τους σε συνθήκες της δεκαετίας του ‘50 και του ’60.

«Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπειά μας και την ιστορία του κινήματός μας. Δεν υποκύπτουμε στα ψευτοδιλήμματα περί σωτηρίας, γιατί δεν υπάρχει σωτηρία με την συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά υποταγή στο σχέδιο σταδιακής χρεοκοπίας αφού ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στον οικονομικό θάνατο. Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους καλούμε σε έναν αγώνα διαρκείας προκειμένου να ανατρέψουμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Δεν έχουν ούτε την κομματική ούτε τη λαϊκή νομιμοποίηση. Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη και τα στελέχη του κινήματός μας και τα καλούμε να εκφράσουν, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται, την αντίθεση τους, την οργή τους, την αγανάκτησή τους» αναφέρει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Τονίζει ακόμη ότι είναι ιστορικό καθήκον κάθε δημοκράτη, κάθε σοσιαλιστή στο ΠΑΣΟΚ, να είναι μπροστά στον αγώνα για τη διαφύλαξη της νομιμότητας, της ανεξαρτησίας της χώρας, της απομάκρυνσης των δυναστών, της ήττας των συμβιβασμένων και ανίκανων.

«Η ανοχή τελείωσε, η αγανάκτηση ξεχείλισε» καταλήγει η ανακοίνωση.