ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Με την ψήφο μας ανοίγουμε το δρόμο για άμεσες εκλογές

Α. Σαμαράς: Με την ψήφο μας ανοίγουμε το δρόμο για άμεσες εκλογές

Να οριστεί ημερομηνία εκλογών στις αρχές Απριλίου αμέσως μετά την ψήφιση του PSI ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν έβαλα θέμα κομματικής πειθαρχίας για να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Αυτό που λέω όμως για κάποιους που επιμένουν, είναι ότι θα χωρίσουν οι δρόμοι μας, γιατί η Ελλάδα δεν θέλω να χάσει για πάντοτε το δικό της δρόμος», είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, επιμένοντας στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

«Από το λαό εκλέχθηκα. Σε αυτόν δίνω λογαριασμό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, διερωτώμενος «Τι περιμένατε να πω; Εδώ που μας φέρατε να πέσετε στον γκρεμό να τελειώνετε;», εξηγώντας πως σε μια τέτοια περίπτωση θα έπεφτε η χώρα στον γκρεμό και πως με αυτή τη συμφωνία η ΝΔ, βοηθά ώστε να κάνει ο τόπος λίγα βήματα μακριά από την άκρη του γκρεμού για να κερδίσουμε χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος τόσο προς την κοινοβουλευτική του ομάδα, όσο και προς τον ελληνικό λαό, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία, δεν έχει αλλάξει στάση απέναντι στο μνημόνιο. «Και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε. Αποδείχθηκε η λάθος συνταγή», επεξήγησε.

Σημείωσε μάλιστα, πως η άποψη της ΝΔ δεν έχει αλλάξει και πως αυτό που έχει αλλάξει είναι τα δεδομένα. «Η χώρα σήμερα είναι δεμένη χειροπόδαρα. Τότε ήταν στριμωγμένη», είπε, λέγοντας πως πια είναι διαφορετικές οι συνθήκες στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς. «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παρέλαβαν προβληματικό έλλειμμα και το μετέτρεψαν σε κρίση δανεισμού», είπε, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να βγει από το κάδρο της Ευρωπαϊκής κρίσης και πως πρέπει να θωρακιστεί πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μίλησε μάλιστα για φόβο αλλά και για πανικό των Ευρωπαίων που δεν είναι σύμμαχος.

«Ρωτάνε γιατί ψηφίζουμε… Αυτό που ψηφίζουμε περιέχει και τη λάθος συνταγή. Προσπαθούμε να την περιορίσουμε. Αλλά περιέχει και το κούρεμα των 100 δισ.ευρώ του ελληνικού χρέους, μείωση του μελλοντικού ετήσιου ελλείμματος κατά 4-5 δισ. εύρω και διάσωση του τραπεζικού συστήματος, όχι των τραπεζών », εξήγησε, τονίζοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να διασωθούν οι καταθέσεις και να υπάρχει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε το μαρτύριο της σταγόνας. Να αποφύγουμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία», σημείωσε, αναλύοντας, εκ νέου, τις συνέπειες αυτής, ενώ αναφερόμενος στο Ευρωομόλογο, εκτίμησε πως κάποια στιγμή θα εκδοθεί και διερωτήθηκε «θα είμαστε εμείς χρεοκοπημένοι και απ΄ έξω όταν έρθει αυτή η ευκαιρία;»

Ο κος Σαμαράς, ζήτησε εκ νέου εκλογές, ανακοινώνοντας πως έχει ήδη ζητήσει να προσδιοριστεί η ημερομηνία διάλυσης της Βουλής, για να γίνουν εκλογές στις αρχές του Απρίλη. «Με την ψήφο μας ανοίγουμε το δρόμο για άμεσες εκλογές», είπε.