ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατζαφέρης:«Να απομακρυνθεί ο κ. Παπουτσής»

Καρατζαφέρης:«Να απομακρυνθεί ο κ. Παπουτσής»

Την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζητά με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ.Καρατζαφέρης καλεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο ανασχηματισμό να ασχοληθεί πρώτα με το συγκεκριμένο υπουργείο.

Παράλληλα καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και να απομονώσουν "τα εξτρεμιστικά στοιχεία απ' όπου κι αν προέρχονται".

Είμαι ανυποχώρητος στο «όχι»

Νωρίτερα στην τοποθέτηση του στην Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε πώς «Ελεύθεροι σκοπευτές και άνωθεν εκβιαστές δεν επέτρεψαν στην συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να έχει συνέχεια» , ενώ δήλωσε ταυτόχρονα ανυποχώρητος στο «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση, δίνοντας έτσι το έναυσμα της αποχώρησης του κόμματός του από τη Βουλή.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε την διαδικασία της ψηφοφορίας ως «προϊόν εκβιαστών» «εκείνων δηλαδή που μας λένε ή τώρα ή χρεοκοπείται». «Τους απαντάμε δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτούς τους αναίσχυντους εκβιασμούς. Αυτή η Ευρώπη δεν μας κάνει» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Επίσης απαντώντας σε κείνους που τον κατηγορούν για «κωλοτούμπες και πιρουέτες» είπε ότι «όταν σε κυνηγάνε τα θηρία ή τα μεγάλα ψάρια θα σε φάνε πρέπει να κάνεις κινήσεις» και μάλιστα ανέφερε ότι χάρη σε αυτές τις κινήσεις ο ΛΑΟΣ κατέφερε να σπάσει τα τζάκια και τον διπολισμό, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Παπαδήμο είπε πως χάρη της κίνησής του το βράδυ εκείνο του Νοεμβρίου στο προεδρικό Μέγαρο έγινε πρωθυπουργός.

Ο κ. Καρατζαφέρης - αιτιολογώντας περαιτέρω την αποχώρησή του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση - εξήγησε επίσης ότι ζήτησε να του παρασχεθούν εγγυήσεις για την μονιμότητα και την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου οι οποίες δεν του δόθηκαν.

Ποτέ δεν αποφάνθηκε γι αυτά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το ΣτΕ ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ σημείωσε πως ορισμένα πράγματα (όπως το αγγλικό δίκαιο) «δεν καταπίνονται».

Πρόσθεσε ακόμη πως ήταν αδύνατο να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια μέσα σε μία ώρα, αφού το Μνημόνιο περιήλθε στα χέρια του αργά το βράδυ.

Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε πως τον Ιούνιο θα πάμε σαν μετεξεταστέοι και πάλι στα ίδια σημειώνοντας μάλιστα «αλοίμονο σε εκείνον που θα είναι στα πράγματα» καθώς τόνισε ότι τώρα μας δίνουν λεφτά αλλά οι όροι που θέτουν αναιρούν την βοήθεια.