ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καψής: Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού

Καψής: Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού

«Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού αυτή τη στιγμή, αλλά, όπως γνωρίζετε, ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού», διεμήνυσε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, ότι έγιναν δεκτές όλες οι παραιτήσεις που υπεβλήθησαν από στελέχη της κυβέρνησης, εκτός του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, που η παραίτησή του «δεν έγινε δεκτή και, άρα, παραμένει στη θέση του».

Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών, ο κ. Καψής σημείωσε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία συμφωνία των κομμάτων και ο χρόνος της κυβέρνησης προσδιορίζεται από το έργο της».

«Όσο πλησιάζει η δεσμευτική στιγμή που η Ευρώπη θα μας δώσει 130 δισεκατομμύρια, είναι φανερό ότι θα υπάρχουν πιέσεις για μεγαλύτερες δεσμεύσεις από τη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Καψής .

«Εμείς προχωράμε, ως κυβέρνηση, να υλοποιήσουμε όποιες δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει και να πετύχουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας», είπε ο κ. Καψής, μιλώντας στο "Ράδιο 9".

Ερωτηθείς για την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην Ευρώπη, σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα σημείωσε: «Είναι φανερό ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις, σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η λύση στα ζητήματα αυτά.

Είναι προφανές ότι και εμείς πρέπει να προχωράμε, παίρνοντας υπόψη μας τους πραγματικούς συσχετισμούς των δυνάμεων και τις διαφορετικές σκοπιμότητες που υπάρχουν».