ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερά πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!

Σταθερά πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που τα στελέχη του εκφράζουν προβληματισμό για την εικόνα κατάρρευσης του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Μια νέα δημοσκόπηση της VPRC, που θα δημοσιεύσει αύριο το περιοδικό «Επίκαιρα», το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά στην πέμπτη θέση, υποχωρώντας κατά μία ακόμη μονάδα, στο 11%.

Πρώτη έρχεται η ΝΔ που ωστόσο βλέπει το ποσοστό της στο 27,5%, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο και να διαγράψει τους αντάρτες βουλευτές.

Δεύτερη έρχεται η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, τρίτο το ΚΚΕ με 14% και τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%. Πέμπτο είναι το ΠΑΣΟΚ με μόλις 11%, ενώ ακολουθεί ο ΛΑΟΣ, που αν και «κερδίζει» ένα ποσοστό 4,5%, η πτωτική του πορεία απειλεί ακόμη και την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση.

Στη Βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι, με ποσοστό 3,5%.

Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, που κερδίζει 2,5%, ενώ εκτός Βουλής, με 2% φαίνεται ότι μένει και το «Άρμα Πολιτών».

Η δημοσκόπηση δείχνει τα υψηλά ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς, ενώ ξεκάθαρα προκύπτει η υψηλή δυσαρέσκεια των πολιτών για την πορεία της χώρας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.