ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αποκαλύψτε τον εκατομμυριούχο βουλευτή!»

«Αποκαλύψτε τον εκατομμυριούχο βουλευτή!»

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ένας βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Μάιο.

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αίτημά τους προς τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, ζήτησαν την κλήση του προέδρου της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες από τον οποίο και ζητούν την αποκάλυψη του ονόματος του συγκεκριμένου βουλευτή.

Το συγκεκριμένο αίτημα υπέβαλαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μιχάλης Κατρίνης και Αφροδίτη Παπαθανάση, οι οποίο έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τα στοιχεία του συγκεκριμένου βουλευτή ζήτησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των «πόθεν έσχες» των πολιτικών, Ευάγγελος Αργύρης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Αρχής, Παναγιώτη Νικολούδη.

«Δεν ξέρουμε αν νόμιμα ή παράνομα έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού στο εξωτερικό από τον βουλευτή, ούτε ποιος είναι, καθώς αφορά τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 των πολιτικών, οι οποίες είναι ακόμα υπό διερεύνηση», υποστήριξε ο κ. Αργύρης, προσθέτοντας ότι ο κ. Νικολούδης όφειλε να έχει στείλει στη Βουλή όλα τα στοιχεία.

Μ. Παπαϊωάννου: Αν δεν το πει ο ίδιος, θα παρέμβω

Παρέμβαση στο ζήτημα έκανε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, που ανέφερε ότι εάν δεν αποκαλυφθεί ο ίδιος ο βουλευτής, θα καλέσει τον πρόεδρο της Αρχής να δημοσιοποιήσει το όνομά του.

Μάλιστα, ο κ. Παπαϊωάννου ξεκαθάρισε ότι θα επέμβει για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, διαβεβαιώνοντας ότι το προεδρείο της Βουλής σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προβούν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του Χρήστου Πρωτόπαπα (ΠΑΣΟΚ) του Νίκου Δένδια (ΝΔ) και του Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) που ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του βουλευτή.

Διάψευση από τον Σπ. Λιβανό

Πάντως, ο βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός διέψευσε δημοσιεύματα του διαδικτύου, σύμφωνα με τα οποία φυγάδευσε τα χρήματα στο εξωτερικό.

«Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είμαι εγώ το πρόσωπο αυτό, οιαδήποτε δε τέτοια αναφορά είναι όχι απλώς εσφαλμένη αλλά και συκοφαντική. Για το θέμα αυτό αποστέλλω σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της ανωτέρω Επιτροπής, με την οποία του ζητώ να επιβεβαιώσει τα παραπάνω», δήλωσε.