και θα διασφαλίζει πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία μαζί με τον επικεφαλής της Αρχής θα συμμετέχουν σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες, θα καταθέσει αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.
Όπως ανέφερε, ο κ. Βενιζέλος η πρόβλεψη αυτή αποτελεί μέρος της δανειακής συμφωνίας της χώρας μας και «συνιστά σοβαρή προαπαιτούμενη ενέργεια και ουσιώδη υποχρέωση την οποία πρέπει να εκπληρώσει».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 με γρήγορες διαδικασίες, για να ενισχυθεί η αξιοπιστία της χώρας στα μάτια των πολιτών και των εταίρων της.
«Είναι ώρα τώρα να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα. Δεν είναι ώρα για μικροψυχίες και τυφλό ρεβανσισμό. Η περίσταση της κρίσης και η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει αμεριμνησία. Πρέπει να καταλήξουμε σε μια ενιαία θέση ώστε να μην διατηρηθεί ανοιχτός κανείς υπαινιγμός», επεσήμανε.
Απαντώντας δε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια ο οποίος πρότεινε να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αδιανόητη και τραγική απειλή».
«Υπονομεύει την πορεία της χώρας και δημιουργεί αμφισβήτηση αν μπορεί να κυβερνηθεί η Ελλάδα. Αν θέλετε μπορούμε να συμφωνήσουμε, να μην γίνει εξεταστική ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23 / 02 / 2012
01:13
Τροπολογία – εξουσιοδότηση στον Λ. Παπαδήμο για τα στατιστικά στοιχεία
Τροπολογία με την οποία θα παρασχεθεί εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, να υπογράφει ότι η χώρα δεσμεύεται στην τήρηση των στατιστικών στοιχείων με βάση τα πρότυπα της Γιουροστατ
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα