ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζεται η αυστηρότερη επιτροπεία της Ελλάδας από την ΕΕ

Ετοιμάζεται η αυστηρότερη επιτροπεία της Ελλάδας από την ΕΕ

Προς αναβάθμιση οδεύει η υπό τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ «Ομάδα Δράσης», που είναι ήδη εγκατεστημένη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από τις Βρυξέλλες, η λύση αυτή προκρίνεται σε σχέση με την εναλλακτική, που προέβλεπε τη σύσταση εξαρχής ενός νέου μηχανισμού.

Κι αυτό γιατί θα είναι πολύ λιγότερο χρονοβόρα, από τη στιγμή που οι βασικές δομές υπάρχουν ήδη.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν υπάρχει και η διάθεση για την άσκηση του ελεγκτικού–εποπτικού ρόλου, κυρίως από την πλευρά του ίδιου του κ. Ράιχενμπαχ.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο τελευταίος δεν ήταν ποτέ ενθουσιασμένος από αυτή την προοπτική και μάλιστα είχε φροντίσει να το καταστήσει γνωστό αυτό τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο.

Κι εν πολλοίς σε αυτή την αρνητική του διάθεση, να ασκήσει καθήκοντα σούπερ επόπτη, οφείλεται και το γεγονός ότι στην πραγματικότητα η taskforce, υπό τον ίδιο, δεν λειτούργησε ποτέ στο 100% των αρμοδιοτήτων της.

Φαίνεται, ωστόσο, πως τώρα έφτασε η ώρα, αφού από την Κομισιόν πιέζουν για την ανάληψη περισσότερων πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση και ο κ. Ράιχενμπαχ θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρείται πως η ομάδα του θα ενισχυθεί περαιτέρω και θα στελεχωθεί από μεγάλο αριθμό κοινοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι υπηρετούν ήδη στην Αθήνα, αλλά είναι αποσπασμένοι σε διάφορες θέσεις της ελληνικής διοίκησης.

Στο τέλος της ημέρας, η taskforce υπολογίζεται ότι θα μετράει περί τα 250 στελέχη, όλων των βαθμίδων και όλων των αρμοδιοτήτων.

Κάτι τέτοιο, δε, χρονικά, υπολογίζεται ότι θα γίνει έως το τέλος της άνοιξης και τις αρχές καλοκαιριού.