ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Σαμαράς επιμένει στις εκλογές

Γιατί ο Σαμαράς επιμένει στις εκλογές

Τι δηλώνει στο newsbomb ο νέος κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Κωστής Μουσουρούλης.

Του Κώστα Λασκαράτου

Σταθερός στόχος δηλώνουν στη Συγγρού πως παραμένει η αυτοδυναμία, με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά να «βλέπουν» σκοπιμότητες πίσω από τις δηλώσεις περί μετεκλογικών συνεργασιών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εδράζει τη βασική του επιχειρηματολογία στο δίπολο Ανάπτυξη - Κοινωνική συνοχή και διαμηνύει δια του εκπροσώπου του κόμματός, Γιάννη Μιχελάκη, πως «όσοι μιλούν για παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, μιλούν εκ του πονηρού», και πως η ΝΔ «αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές αυτοδύναμα».

Ο κος Σαμαράς, επιμένει πως οι κάλπες πρέπει να στηθούν το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να αποσυμπιεστεί η κοινή γνώμη, ενώ εκτιμά πως μόνο μια νέα κυβέρνηση, με νωπή ισχυρή λαϊκή εντολή, δύναται να πιέσει για τις απαιτούμενες τροποποιήσεις, αλλά και να συμβάλλει στη δημιουργία του βασικού πυλώνα της Ανάπτυξης, που έως σήμερα εκλείπει.

«Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της άμεσα. Και γι’ αυτό χρειάζεται να γίνουν εκλογές, να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα, κι αμέσως μετά να αναζητήσουμε και να βρούμε όλα τα μέσα για να συγκρατήσουμε την ύφεση. Οι άμεσα στόχοι μας είναι δύο: Ανάσχεση της ύφεσης και κοινωνική συνοχή», δήλωσε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.

Παρέμβαση του νέου Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Κωστή Μουσουρούλη μέσω του newsbomb:

«Οι εκλογές που έρχονται θα καθορίσουν την πορεία της χώρας, αυτή τη φορά υπό την πλήρη κυριολεξία. Ως Νέα Δημοκρατία θα δώσουμε την ιδεολογική μάχη και τη μάχη για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Μια επόμενη μέρα που εύχομαι να μην την επηρεάζουν άλλο πια οι πρακτικές α λα ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή του να τραβιέται το σκοινί της κυβέρνησης Παπαδήμου προκειμένου κάποιοι να μείνουν στις καρέκλες τους μια στιγμή παραπάνω.

Το ένστικτο της επιβίωσης είναι από τα δυνατότερα, το δε ένστικτο πολιτικής επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ, μνημειώδες. Αυτές οι απέλπιδες προσπάθειες επιβίωσης όμως δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Ούτε εμάς.

Το έχουν πει δημόσια πως θέλουν να μας συμπαρασύρουν στην παρακμή τους. Δεν θα τα καταφέρουν. Γιατί δεν είμαστε ίδιοι. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά ποιος πρεσβεύει τι και ποιος υπηρέτησε τι, οι Έλληνες το εμπέδωσαν, σε όλη τη μεταπολίτευση και ιδίως τα τελευταία χρόνια. Είμαστε όλοι έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα», δηλώνει ο Κωστής Μουσουρούλης, σε αποκλειστική του δήλωση στο newsbomb, .

Πολλοί πάντως παραμένουν αυτοί που θεωρούν πως -μεταξύ άλλων- η ΝΔ εμμένει στην τήρηση της αρχικής συμφωνίας, για άμεση προσφυγή στις κάλπες, μετά την ολοκλήρωση του έργου της μεταβατικής, προκειμένου:

 να επωφεληθεί, από τη διαφαινόμενη δημοσκοπική φθορά Καρατζαφέρη
 να προλάβει πιθανή ενίσχυση των δυνάμεων Καμμένου, στο νέο αντι-μνημονιακό του εγχείρημα, που στοχεύει στην ίδια δεξαμενή των ψηφοφόρων
 να μη «χαρίσει» χρόνο στο ΠΑΣΟΚ να επωφεληθεί της «λήθης» και να «ανασυνταχθεί»
 να μη χρεωθεί, την ολοένα και δυσκολότερη οικονομική κατάσταση, που θα βιώσουν τα ελληνικά νοικοκυριά –το επόμενο διάστημα- συνεπεία της ψήφισης του Μνημονίου 2.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν δεν επιτευχθεί το στοίχημα της αυτοδυναμίας -κάτι που δεν αρέσκονται να συζητούν στη Συγγρού-, η άμεση προσφυγή στη λαϊκή βούληση, αναμένεται να ευνοήσει τη ΝΔ, αφού ως πρώτο κόμμα –σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα- θα έχει την πρωτοβουλία των επόμενων κινήσεων.