ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γιος του Σπύρου Χαλβατζή εναντίον του ΚΚΕ

Ο γιος του Σπύρου Χαλβατζή εναντίον του ΚΚΕ

Μέγα θέμα έχει δημιουργήσει στο ΚΚΕ η στάση του γιου του ιστορικού στελέχους και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Σπύρου Χαλβατζή, Αλέκου.

Ο Αλέκος Χαλβατζής δημοσιοποίησε στο προσωπικό του ιστολόγιο την επιστολή 11.000 λέξεων που είχε στείλει το Μάιο του 2010 προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με τίτλο «Για την ανησυχητική κατάσταση και πορεία του Κόμματος, για την κυριολεκτικά τρομακτική προοπτική του, όπως προδιαγράφεται».

Σε αυτή κάνει λόγο για "σοβαρή εκτροπή και βαθιά κρίση του ΚΚΕ" και επιτίθεται ευθέως στην Αλέκα Παπαρήγα, καθώς, όπως υποστηρίζει, "τα τελευταία χρόνια με δόλια μέσα λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους".

Το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ εκτιμά πως τα δύο τελευταία χρόνια -της κρίσης- το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά κατάφερε να σφραγίσει τις εξελίξεις με την παρουσία του και αυτό υποδηλώνει πλήρη αδυναμία ή και ανυπαρξία της πολιτικής πρωτοπορίας.

Ο Αλέκος Χαλβατζής αποχώρησε από το ΚΚΕ το Σεπτέμβριο του 2010 έχοντας μια πλούσια εμπειρία στις γραμμές του κόμματος. Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ από το 1997 έως το 2006, ενώ συμμετείχε στο Τμήμα Μαζικής Διαφώτισης της ΚΕ του ΚΚΕ μέχρι και τον Ιούνη του 2009.