ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπουτσής ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του

Ο Παπουτσής ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του

Στην επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ προέβη πριν από λίγο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η υποψηφιότητα στοχεύει στην ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε "ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς, ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό".

Συνεργάτες του Χρήστου Παπουτσή τόνιζαν πως ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θέλει πίσω όλα τα στελέχη που έχουν διαγραφεί από το κόμμα, καθώς όπως τονίζει είναι όλοι τους μέλη του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα ποινικοποιήσω τις πολιτικές θέσεις» αναφέρει ο Χρήστος Παπουτσής , ο οποίος απευθύνεται στους πάντες.

Ο Κ. Παπουτσής ανέφερε πως πρώτα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Το επιτελείο του αναφέρει πως πρόθεση του είναι μια προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής ζητά να τηρηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό σημαίνει εκλογή από τη βάση και συγκέντρωση των απαιτούμενων 100 υπογραφών για την υποψηφιότητα.

Τέλος όσον αφορά το αν θα αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα, σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την εκλογή του Γ. Παπανδρέου, συνεργάτες του κ. Παπουτσή τόνιζαν πως θα γίνει αποδεχτό κάθε αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα.