ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜ.ΑΡ: Χαιρετίζουμε το «κίνημα της πατάτας»

ΔΗΜ.ΑΡ: Χαιρετίζουμε το «κίνημα της πατάτας»

Με θετικό τρόπο είδε η Δημοκρατική Αριστερά το «κίνημα της πατάτας», καθώς εκτιμά ότι φέρνει στο επίκεντρο τη συλλογική δράση.

Η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτήρισε το «κίνημα της πατάτας» μια «ακτιβιστική κίνηση η οποία αναδεικνύει ένα υπαρκτό πρόβλημα» και συνεπώς το χαιρετίζει και το στηρίζει.

Το κίνημα «φέρνει στο προσκήνιο τη γκρίζα ζώνη των τιμών των προϊόντων, από τη στιγμή που εγκαταλείπουν το χωράφι και μέχρι να φτάσουν στο ράφι του καταναλωτή. Θέτει την πολιτεία προ των ευθυνών της», αφού δεν μπόρεσε να ελέγξει την αγορά, τα καρτέλ και τον ανταγωνισμό, ενώ δείχνει στους παραγωγούς τα πλεονεκτήματα της συλλογικής δράσης.

« Μια νέα ισορροπία θα πρέπει να επιτευχθεί ανάμεσα στην αμοιβή του κόπου του παραγωγού που παράγει ποιότητα και συνεταιρίζεται και στο διαθέσιμο από τον καταναλωτή εισόδημα. Στο πλαίσιο αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο, υποβοηθώντας στην άμεση επαφή παραγωγών και καταναλωτών επ' ωφελεία και των δυο μερών, προσεγγίζοντας το θέμα με φαντασία, δημιουργώντας νέες δομές που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ζωή της πόλης», υποστηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά.