ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κείμενο θέσεων παρουσίασε η Α. Διαμαντοπούλου

Κείμενο θέσεων παρουσίασε η Α. Διαμαντοπούλου

Τη δική της πολιτική πλατφόρμα παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Με τίτλο «Στο δρόμο για την Δ' Ελληνική Δημοκρατία» και υπότιτλο «Η Ελλάδα που παράγει!», η κ. Διαμαντοπούλου τονίζει ότι τα 38 χρόνια Μεταπολίτευσης κατέρρευσαν και ως εκ τούτου, χρειάζεται αλλαγή σελίδας με επαναπροσδιορισμό του πολιτικού στίγματος και νέο προγραμματικό λόγο.

«Ο παλιός κόσμος πεθάνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων», είναι μια φράση του Αντόνιο Γράμσι που επικαλείται η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία σχολιάζει ότι «Το ΠΑΣΟΚ προχωρά στην κορυφαία διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού με χαρακτηριστικά κατεπείγοντος χωρίς ουσιαστική συζήτηση, όταν μάλιστα έρχονται εκλογές».

Επίσης, υποστηρίζει ότι οι εκλογές θα πρέπει να βγάλουν σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι εφόσον προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, τα κόμματα που θα μετάσχουν θα πρέπει να έχουν σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, διάθεση να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους και μία αυτονόητη προσήλωση στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα.

Πρόσκληση στη Δημοκρατική Αριστερά

Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου καλεί τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη να ξεκαθαρίσει πριν τις εκλογές αν θα μετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, υπό ποιες προϋποθέσεις καθώς και να στηρίξει τα δύσκολα «ναι» παρά τα εύκολα «όχι».

Διαβάστε το κείμενο στο pdf που ακολουθεί