ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Ρέππας: «Να μην φαίνεται ότι ικετεύουμε τον Σαμαρά»

Δ. Ρέππας: «Να μην φαίνεται ότι ικετεύουμε τον Σαμαρά»

Άκαιρη χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας τη συζήτηση περί μετεκλογικής στήριξης του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ.

«Ο λαός με την ψήφο του θα τα ξεκαθαρίσει όλα αυτά. Το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει για να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Είναι άκαιρο να ακούγονται αυτά και να φαίνεται σαν να ικετεύουμε τον Σαμαρά. Ούτε το κάναμε, ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί», τόνισε ο κ. Ρέππας, μιλώντας στο ρ/σ «Real 97,8».

Στόχος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Ρέππας, είναι να πάρει στις εκλογές το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των συγκλίσεων προοδευτικού χαρακτήρα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτίμησε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού «θα πιάσουν τόπο», ενώ παραδέχθηκε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το πολιτικό σύστημα είναι ότι φαίνεται πως αποκόπτεται από τα κοινωνικά στρώματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Αν ο λαός κρίνει ότι πρέπει να μάς τιμωρήσει, θα μας τιμωρήσει. Δεν υπάρχει όμως εναλλακτική λύση. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια» επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι «Η Γερμανία και η Γαλλία είναι σύμμαχοί μας. Εχθροί μας είναι οι αγορές και οι κερδοσκόποι που πιστεύουν σε μία αεριτζίδικη οικονομία. Η Μέρκελ όμως θα έπρεπε να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όχι να προστρέξει στο ΔΝΤ για βοήθεια».