ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Παπαρήγα: «Ο Βενιζέλος ζητά συγχωροχάρτι»

Αλ. Παπαρήγα: «Ο Βενιζέλος ζητά συγχωροχάρτι»

Βολές κατά του Ε. Βενιζέλου και του Α. Σαμαρά εκτόξευσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι από τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που μπορεί αφενός να τσακώνονται για την πρωτιά, αλλά αφετέρου, τα επιτελεία τους συζητούν το ζήτημα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, με άλλες δυνάμεις πρόθυμες να μετάσχουν.

Αναφερόμενη στον Ε. Βενιζέλο, που θα αναλάβει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπαρήγα σχολίασε: «δεν μπορώ να συλλάβω τη σκέψη του», ενώ χαρακτήρισε «κοροϊδία» τα περί νέας εκκίνησης του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «ζητά συγχωροχάρτι».

Επίσης, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε για «συνειδητά ψέματα» τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ακόμη κι αν αποκαταστήσει τις συντάξεις, όπως υπόσχεται, θα αφαιρέσει από κάπου αλλού λαϊκό εισόδημα.

Ρήξη και ανατροπή

Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «αυταπάτες» τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, την οποία προτείνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους πολίτες να απαλλαγούν από τρομοκρατικά διλήμματα και να επιλέξουν «ρήξη και ανατροπή».

Κίνδυνος προβοκάτσιας

Αναφερόμενη στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος προβοκάτσιας στις διαμαρτυρίες που οργανώνονται, και έκανε λόγο για «προκλητική θέση της κυβέρνησης».

Για τις εκλογές

Αναφερόμενη στις εκλογές, η κ. Παπαρήγα διευκρίνισε ότι το κόμμα της δεν τις υποτιμά και δεν τις σνομπάρει, υπογραμμίζοντας πάντως ότι το αποτέλεσμα θα οδηγήσει σε χειρότερη εναλλακτική λύση κι όχι σε φιλολαϊκή εναλλακτική λύση.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα αν οι πολίτες δεν δείξουν, το διάστημα μέχρι τις εκλογές, ότι είναι αποφασισμένοι να αποκρούσουν τις νέες επιθέσεις, να αμφισβητήσουν την εξουσία των μονοπωλίων και να ανοίξουν τον δρόμο για τη λαϊκή εξουσία», ανέφερε, καλώντας τους πολίτες να εκλέξουν αδύναμη κυβέρνηση και ισχυρό ΚΚΕ.