ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετακομίσεις στη «γαλάζια πολυκατοικία»

Μετακομίσεις στη «γαλάζια πολυκατοικία»

Η ασφυκτική πίεση των δημοσκοπήσεων αλλά και ο περιορισμένος σχετικά χρόνος έως τη διεξαγωγή των επόμενων εθνικών εκλογών, έχουν οδηγήσει τα κόμματα της κεντροδεξιάς σε μια αέναη προσπάθεια ενδυνάμωσης της στελέχωσης και των ψηφοδελτίων τους, με τα καθημερινά «πήγαινε-έλα», να αλλάζουν τα οργανογράμματα και τον χάρτη των κομμάτων.

Μετά τους «πέντε», Δερμετζόπουλο, Καρυπίδη, Κεφαλογιάννη, Λεονταρίδη και Τζηκαλάγια, που επανεντάχθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Δημοκρατία, ανοιχτός μοιάζει ο δρόμος επιστροφής στη Συγγρού και επτά ακόμη «γαλάζιων ανταρτών».

Οι βουλευτές: Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μαργαρίτης Τζήμας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Γιώργος Καρασμάνης και Γιώργος Βαγιωνάς, ψήφισαν θετικά στην χθεσινοβραδινή ψηφοφορία για τη δανειακή σύμβαση, εκφράζοντας εμπράκτως τη μεταμέλειά τους και τη σύνταξή τους με τις θέσεις της ΝΔ, ανοίγοντας την πόρτα επιστροφής στη Συγγρού.

Οι ανακατατάξεις, συνεχίζονται όμως σε όλα τα διαμερίσματα της «γαλάζιας πολυκατοικίας». Ο Πέτρος Μαντούβαλος, ανακοίνωσε εχθές την προσχώρησή του στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη ενώ τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές, προερχόμενοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Σπύρος Γαληνός, η Μίκα Ιατρίδη, και ο Παναγιώτης Μελάς εντάχθηκαν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ενδυναμώνοντας το νεοσύστατο κόμμα του Πάνου Καμμένου, που δείχνει να έχει αναπτύξει δημοσκοπική φόρα.

Τι Βενιζέλος, Τι Παπανδρέου;

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να μην πήρε εχθές, ακριβή ημερομηνία εκλογών, κατά τη συνάντησή του με τον Λουκά Παπαδήμο, η ΝΔ είναι πάντως αποφασισμένη να κρατήσει υψηλά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ, έως την ώρα της κάλπης.

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως έχουν μάλιστα μπει τα στοιχεία του ελλείμματος αλλά και ο τελευταίος Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν είναι μόνο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που ευθύνεται για όλες τις αδικίες και τα δεινά που περνά ο τόπος αλλά και άξιος συνεχιστής της πολιτικής, της νοοτροπίας και της προπαγάνδας Παπανδρέου», σχολίασε εχθές αιχμηρά, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, βάλλοντας κατά του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζοντας τη ρητορική που έχει εγκαινιάσει εδώ και αρκετές ημέρες το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά.