ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης-Κουρουμπλής απεχώρησαν από την εξεταστική για το έλλειμμα

Παπαδημούλης-Κουρουμπλής απεχώρησαν από την εξεταστική για το έλλειμμα

Την αποχώρησή τους από την εξεταστική για το έλλειμμα του 2009 ανακοίνωσαν οι βουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι δύο βουλευτές καταγγέλλουν παιχνίδια σκοπιμότητας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «που οδηγούν σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο την Εξεταστική Επιτροπή», ενώ κάνουν λόγο για μικροκομματικές επιλογές των δύο κομμάτων, τα οποία είναι «συνυπεύθυνα, τόσο για το έλλειμμα του 2009 όσο και για το μαγείρεμα των στοιχείων για τους εννέα πρώτους μήνες της ΝΔ και τους τελευταίους τρεις μήνες του ΠΑΣΟΚ, στερούν από οποιοδήποτε νόημα την περαιτέρω συμμετοχή μας στις εργασίες της».

Πάντως, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή σημείωσε με νόημα ότι η κοινή δήλωση των δύο ανδρών σημαίνει την προσχώρηση του κ. Κουρουμπλή στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπεύθυνη»

Πάντως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, με γραπτό υπόμνημά του προς την Εξεταστική Επιτροπή αναφέρει ότι ο ίδιος δεν είχε γνώση για τις συνθήκες εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2009 και τη διαμόρφωση του ελλείμματος, αφού η θητεία του στη θέση αυτή έληξε στις 7 Ιανουαρίου του 2009.

Πάντως, ο κ. Αλογοσκούφης τονίζει ότι υπεύθυνη για την κρίση είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου και όχι η κυβέρνηση Καραμανλή, ο οποίος προεκλογικά είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που ερχόταν.