ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστικό «διαζύγιο» Ραγκούση-Βενιζέλου

Οριστικό «διαζύγιο» Ραγκούση-Βενιζέλου

Οριστικό «διαζύγιο» έχουν πάρει οι προσωπικές σχέσεις του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, κ. Γιάννη Ραγκούση.

Αιτία της οριστικής ρήξης ήταν η απόφαση του κ. Ραγκούση να καταψηφίσει στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είχε ενημερωθεί προσωπικά από τον υπουργό Μεταφορών, κ. Μάκη Βορίδη για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Στη συνομιλία που είχαν, ο κ. Βενιζέλος έδωσε την έγκρισή του να προχωρήσει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των αδειών ταξί, αφού συμφωνούσε με τις ρυθμίσεις που καθιερώνει.

Πράγματι, την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Βορίδης κατέθεσε το σχέδιο νόμου και ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναινεί με αυτό και θα το στηρίξει στη Βουλή. Ωστόσο, αυτό δεν έκαμψε τον κ. Ραγκούση, λίγα λεπτά μετά, να εκφράσει τη διαφωνία του φέρνοντας σε δύσκολη θέση όχι μόνον τον κ. Βορίδη, αλλά και τον πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα είπε πως πρέπει να ψηφιστεί η απελευθέρωση των αδειών ταξί, αφού είναι μια εκκρεμότητα η οποία ταλαιπωρεί σταθερά τις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις.

Στις αιτιάσεις του κ. Ραγκούση για διαφορετικές απαιτήσεις της τρόικας, απάντησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρώην υπουργός Μεταφορών, κ. Δημήτρης Ρέππας. Ο κ. Ρέππας υποστήριξε τον κ. Βορίδη και δήλωσε κατηγορηματικά πως ουδέποτε οι εκπρόσωποι της τρόικας απαίτησαν πλήρη απελευθέρωση των αδειών ταξί, στο βαθμό τουλάχιστον που το ζητούσε ο διάδοχός του, κ. Ραγκούσης.

Μετά από όλα αυτά, από την πλευρά της Ιπποκράτους εκφράζεται σε όλους τους τόνους κι από παντού η έντονη δυσαρέσκεια του κ. Βενιζέλου, ο οποίος δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον αναπληρωτή υπουργό σε οποιοδήποτε πόστο απ' αυτά που είτε έχουν μείνει κενά, είτε πρόκειται να δημιουργηθούν ενόψει των εκλογών. Ο κ. Ραγκούσης φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση, μέσα στην Ιπποκράτους, αφού έχουν «κοπεί» οι «γέφυρες» επικοινωνίας και με το νέο πρόεδρο και με τους παλιούς γεννηματικούς συντρόφους του (Φ. Γεννηματά, Μ. Παπαϊωάννου, κλπ), αλλά και με το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου.

Πάντως, η απόφασή του να κατέβει στη Β' Αθήνας παραμένει, όσο κι αν ο πόλεμος που θα δεχθεί ως ανεπιθύμητος θα είναι μεγάλος.

Διαβάστε ακόμη:

Ηρωική έξοδος με... ταξί Ραγκούση από ΠΑΣΟΚ