ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αστέριος εναντίον Μάκη για τα ταξί

Αστέριος εναντίον Μάκη για τα ταξί

Τα πυρά τους διασταύρωσαν στη Βουλή οι δυο πάλαι ποτέ «ομόσταυλοι»στο κόμμα του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης και Μάκης Βορίδης.


Αφορμή η συζήτηση, με την διαδικασία του επείγοντος, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί.

«Υπάρχουν υπουργοί που πρέπει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά η Βουλή πρέπει να κάνει τη καθαρή δουλειά», υπαινίχτηκε ο κ. Ροντούλης, χωρίς να κατονομάσει πρόσωπα.

Πρότεινε δε, να αποσυρθούν όλοι οι βουλευτές για να μην ψηφιστούν, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τα νομοσχέδια με φωτογραφικές διατάξεις».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Βάσως Παπανδρέου:

«Είναι απαράδεκτο αυτό που είπατε. Πρέπει να ανακαλέσετε. Δεν μπορεί να κατηγορείτε την κυβέρνηση και να μιλάτε για υπουργούς που κάνουν βρώμικη δουλειά και εμείς κάνουμε τη καθαρή δουλειά. Να μην βρίζετε. Δημοκρατικό είναι να μιλάτε με επιχειρήματα και να μην βρίζετε».

Τότε ο κ. Ροντούλης, που κλήθηκε και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να δώσει εξηγήσεις, απάντησε:

«Είναι αυτοί που όταν ήταν σε άλλο κομματικό σχηματισμό, καυτηρίαζαν αυτές τις τακτικές και τώρα, υπό το πρόσχημα νεοφιλελεύθερων προταγμάτων, αποδέχονται τέτοιου είδους πρακτικές» φωτογραφίζοντας τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη.

Με την σειρά του ο υπουργός Μεταφορών, απάντησε ότι το 90% του νομοσχεδίου αφορά μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τέλη Μαρτίου: «Τα άλλα, με τις βρώμικες δουλειές, τα αντιπαρέρχομαι μάλλον ως ασήμαντα» σχολίασε τους υπαινιγμούς Ροντούλη.

Ο Μάκης Βορίδης βρήκε συμπαράσταση από τον εισηγητή της ΝΔ Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε τους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Μεταφορών ως «προεκλογικά παιχνίδια».

Μάλιστα απάντησε και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Πάνο Μπεγλίτη, Κώστα Γείτονα και Γιάννη Διαμαντίδη, που είχαν αντιδράσει στη διαδικασία του επείγοντος και είχαν υποστηρίξει ότι νομοσχέδιο περιέχει «ρουσφετολογικές ρυθμίσεις».

Οι αντιδράσεις για την επίσπευση της συζήτησης του νομοσχεδίου, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κι άλλων μελών της αντιπολίτευσης.

Για «φωτογραφικές διατάξεις» που υποβαθμίζουν το ρόλο του κοινοβουλίου έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.