Παρουσίασαν τις θέσεις τους Κατσέλη - Καστανίδης

Από την Θεσσαλονίκη παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρης Καστανίδης.
Παρουσίασαν τις θέσεις τους Κατσέλη - Καστανίδης
2'

Στην εκδήλωση μίλησαν και οι βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Βούλα Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Κασσάρας.

«Δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, ασπάστηκε νεοσυντηρητικές, νεοφιλελεύθερες απόψεις και δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνιστήκαμε», τόνισε η κ. Κατσέλη, λέγοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τις «κόκκινες γραμμές».

Η Λούκα Κατσέλη τάχθηκε υπέρ του «κουρέματος» των δανείων όσων έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματος άνω του 20% και προανήγγειλε ότι την άλλη εβδομάδα η Κοινωνική Συμφωνία θα καταθέσει πρόταση νόμου για «κοινωνικά τιμολόγια».

Από πλευράς του, ο Χάρης Καστανίδης είπε : «είχα πολλά χρόνια να ακούσω ξένους να εγκρίνουν τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα και να εύχονται ποια κόμματα θέλουν να κερδίσουν», αναφερόμενος στις δηλώσεις τις τρόικας αλλά και άλλων ευρωπαίων σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ο κ. Καστανίδης, επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, αφού χωρίς να κατονομάσει τον πρόεδρό του είπε : «από πού και με τι αρχίζουν; Δεν έχουν παρελθόν; Δεν υπέγραψαν το δεύτερο Μνημόνιο; Ντρέπονται για το παρελθόν τους; Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας. Εμείς δεν αρχίζουμε. Εμείς επιμένουμε να εκπροσωπούμε τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό σοσιαλισμό».

Η κ. Κατσέλη κατέκρινε την κυβέρνηση και είπε χαρακτηριστικά:

"Με πρόσχημα τη διατύπωση γνώμης από την ΕΚΤ για ζητήματα που άπτονται της προστασίας των καταναλωτών και διαφάνειας στην ασφαλιστική αγορά για τα οποία η ΕΚΤ δεν έχει αρμοδιότητα, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι την πραγματική εξουσία ασκούν οικονομικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να εξηγήσουν στους πολίτες εάν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον η αν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή