ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοκρατική Συμμαχία: Τα κόμματα μύρισαν εκλογές

Δημοκρατική Συμμαχία: Τα κόμματα μύρισαν εκλογές

Ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σε άρθρο του στην Free Sunday, έγραψε ότι "μύρισαν εκλογές και σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις «αρρώστησαν» με αντι-μεταρρυθμιστικό πυρετό".

"Δεν είναι μόνο όσοι έχουν στο πολιτικό DNA τους το λαϊκισμό και την ακραία λογική, όπως η Αριστερά ή οι δυνάμεις της λαϊκιστικής Δεξιάς. Είναι κυρίως τα δύο, δήθεν, κόμματα εξουσίας που συγκυβερνούν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ξέχασαν τι έχουν υπογράψει και ψηφίσει με την πρόσφατη δανειακή σύμβαση και διαγκωνίζονται ποιος θα παραμυθιάσει πιο πολύ τους πολίτες", συνεχίζει το άρθρο.

Ο κ. Ζαφειριάδης αιτιολογεί την γνώμη του στην πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα, δίνοντας ως παραδείγματα το νομοσχέδιο των ΑΕΙ και των ταξί, αλλά και τις διαμάχες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ.

"Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων δεν προχωρά", γράφει ο κ. Ζαφειριάδης, και συνεχίζει ότι "το ίδιο λερωμένο κοστούμι εδώ και χρόνια, που το παλιό πολιτικό σύστημα πεισματικά αρνείται να αλλάξει".

"Όταν έρχεται η ώρα της σύγκρουσης όμως, η ώρα της εφαρμογής, η στιγμή που πρέπει να σπάσουν αυγά και να κάνουν πράξη όσα με θέρμη διατυπώνουν, τότε τα ίδια τα κόμματα εξουσίας δυναμιτίζουν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια", εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.