ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου

Ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου

Ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε σήμερα την θλίψη του για τον θάνατο του μεγάλου τραγουδιστή, Δημήτρη Μητροπάνου.


Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος με δήλωσή του χαρακτήρισε «σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή» τον Δημήτρη Μητροπάνο συμπληρώνοντας ότι «με την χαρακτηριστική, αυθεντική ερμηνεία του χάραξε την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «Μία δυνατή εθνική λαϊκή ψυχή σήμερα, σίγησε. Ο Δημήτρης Μητροπάνος έδωσε πολλά στην πατρίδα και τον λαό μας. Τραγούδησε για τη Μακεδονία, όταν κανένας δεν τολμούσε να μιλήσει γι αυτή. Τραγούδησε, για τον ήρωα της Κύπρου «Σολωμό Σολωμού» και για όλους τους Έλληνες των αλησμόνητων πατρίδων. Τραγούδησε για τις χαρές και τις πίκρες του κόσμου. Θα είναι δυνατή η μνήμη που αφήνει πίσω του… Είναι κομμάτι της ψυχής του κάθε Έλληνα».

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως ο Δ. Μητροπάνος ήταν «Παιδί αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που διώχθηκαν σκληρά από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Δημήτρης Μητροπάνος υπήρξε γνήσιος και ξεχωριστός λαϊκός τραγουδιστής. Παιδί αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που διώχθηκαν σκληρά από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, ο Δημήτρης Μητροπάνος αναγκάστηκε να βγει πολύ νωρίς στη βιοπάλη αναζητώντας μεροκάματο. Έχοντας αυτά τα βιώματα τραγούδησε τις αγωνίες, τους αγώνες και τα βάσανα του λαού και κέρδισε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Με τη δωρική του φωνή και την ξεχωριστή του ερμηνεία πλούτυνε το λαϊκό τραγούδι. Ο Δημήτρης Μητροπάνος στάθηκε δίπλα στο ΚΚΕ παρά τις όποιες διαφωνίες ή επιφυλάξεις είχε.
Το ΚΚΕ εκφράζει την βαθιά του λύπη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του τραγουδιστή προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Έφυγε από τη ζωή, πολύ νωρίς, σε ηλικία μόλις 64 ετών ένας γνήσιος Έλληνας καλλιτέχνης. Ο Μητροπάνος.
Με τα τραγούδια του μεγαλώσαμε.
Με τα τραγούδια του μάθαμε να αγαπάμε.
Με τα τραγούδια του αγαπήσαμε περισσότερο την Ελλάδα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει:

«Η Δημοκρατική Αριστερά αποχαιρετά σήμερα ένα σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή, ένα συνεπή δημοκράτη, έναν άνθρωπο της αριστεράς. Ο Δημήτρης Μητροπάνος τραγούδησε με γνησιότητα τους λαϊκούς καημούς και μένει στην ιστορία της ελληνικής μουσικής ως ένας από τους μεγάλους. Η Δημοκρατική Αριστερά στέλνει την αγάπη της στους οικείους του».

Διαβάστε επίσης:

«Έφυγε» ο Δημήτρης Μητροπάνος

Δημήτρης Μητροπάνος: Βίντεο και φωτογραφίες

Συγκλονίζει η απώλεια του Δ. Μητροπάνου

Από οξύ πνευμονικό οίδημα εξέπνευσε ο Δημήτρης Μητροπάνος

Ο θάνατος του Δ. Μητροπάνου και τα ρίγη συγκίνησης στο Facebook

H τελευταία συνέντευξη του Δημήτρη Μητροπάνου!

Ο «φύλακας-άγγελος» του Δημήτρη Μητροπάνου