ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός»

Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός»

Μήνυμα νίκης και ελπίδας έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς σε προεκλογική ομιλία του στη Θήβα.

Ο κ. Σαμαράς πως το κόμμα του ενωμένο και συσπειρωμένο «αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες» δίνοντας του ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «η Ελλάδα έχει φυσικό πλούτο. Έχει ορυκτό πλούτο. Έχει ενεργειακούς πόρους. Έχει δυνατότητα να παράγει προϊόντα που θα σαρώσουν τις αγορές. Έχει δημόσια ακίνητη περιουσία. Κι έχει το ταλέντο, το δαιμόνιο, των ίδιων των Ελλήνων» και συμπλήρωσε πως «είμαστε πρώτη δύναμη στη Ναυτιλία, είμαστε μεγάλη δύναμη στον Τουρισμό. Κι όμως ο κ. Παπανδρέου κατάργησε τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού. Ενώ υπάρχουν κόμματα που μπλοκάρουν τα λιμάνια και διώχνουν τους τουρίστες!»

Ακόμη, επισήμανε ότι «Έχουμε πολλά προϊόντα- Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας -αλλά συντρίβουμε τους αγρότες μας και κυνηγάμε τους κτηνοτρόφους».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο μοναδικός τρόπος να βγει η χώρα μας από την κρίση είναι η ανάπτυξη καθώς με «Σκέτη λιτότητα, χωρίς μέτρα ανάπτυξης δεν λύνει το πρόβλημα. Το μεγαλώνει. Και το χρέος μεγαλώνει», ενώ για να ξεκινήσει η Ανάκαμψη, χρειάζονται τρία πράγματα: «Να ξεμπλοκάρουμε τα κοινοτικά κονδύλια εδώ, να κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις εδώ και να βρούμε στηρίγματα στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τα μέτρα του Ιουνίου, που προβλέπουν 11 δισεκατομμύρια πρόσθετες περικοπές ο κ. Σαμαράς, δεσμεύτηκε πως «Πάνω από 18 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης είχαμε εντοπίσει από πέρσι, χωρίς να αγγίξουμε μισθούς και συντάξεις. Προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν υπάρχει σπατάλη, γιατί την προστατεύουν. Μη τους πιστεύετε. Εμείς χτυπάμε καίρια τη σπατάλη – και τη φοροδιαφυγή – για να προστατέψουμε τα εισοδήματα των απλών ανθρώπων. Με ρωτούν, αν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις. Δεν θα κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως η Οικονομία της Ελλάδας θα πάει μπροστά: «Πρώτον, με τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ. 14,5 δισεκατομμύρια και τα έχουν και κάθονται! Δεύτερον, με ρευστότητα που θα παλέψουμε να βρεθεί για το τραπεζικό σύστημα. Τρίτον, με καταβολή των χρημάτων που χρωστάει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις. Από επιστροφές φόρου, ΦΠΑ, εξαγωγές κλπ. Κι αυτό είναι συμφωνημένο να γίνει ως τα τέλη του χρόνου.»

Για τους αγρότες στη Χώρα μας δήλωσε: «Για να μικρύνει αυτό το χάσμα που υπάρχει στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι. Έχουμε ειδικό πρόγραμμα γι’ αυτό. για να στηριχθεί το κόστος των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Ειδικά πετρέλαιο και ζωοτροφές.

Για την ανεργία που μαστίζει τους νέους τόνισε: «Χρειάζεται ακόμα να στηρίξουμε τους νέους μας: Η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 50%. Και οι νέοι μας φεύγουν ή ετοιμάζονται να φύγουν από την Ελλάδα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλήγμα για την χώρα και το μέλλον της».

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως το πρόγραμμά της Νέας Δημοκρατίας πέρα από την Οικονομία δίνει έμφαση στην Ασφάλεια του Πολίτη και στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Υπογράμμισε πώς «πήρα την απόφαση να μετάσχουμε στη μεταβατική κυβέρνηση, για να απομακρύνουμε τον επικίνδυνο κ. Παπανδρέου και για να γίνουν εκλογές μέσα σε έξη μήνες. Εκλογές εκείνη την ώρα χωρίς κούρεμα του χρέους, σε συνθήκες ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα τη χώρα, την προοπτική της, το μέλλον των παιδιών μας, τα πάντα».

Στην συνέχεια, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας: «Γυρίζει δεξιά κι αριστερά και με κατηγορεί. Είναι εύκολο να του ανταποδώσω τις κατηγορίες. Έχω δείξει ότι ούτε η εξουσία ούτε τα αξιώματα είναι για μένα αυτοσκοπός. Εκείνος ας κοιτάξει στον καθρέφτη του, ας κοιτάξει τους γύρω του κι ας αναρωτηθεί: Μπορεί να πει το ίδιο; Ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορήσει για εξουσιομανία είμαι εγώ! Κι ο τελευταίος που μπορεί να με κατηγορήσει για εξουσιομανία είναι εκείνος. Έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου γιατί δεν συμβιβάστηκα με τη συνείδησή μου. Δεν υπερασπίστηκα ποτέ κάτι με το οποίο διαφωνούσα, για να παραμείνω “μέσα σε όλα”. Ούτε παριστάνω εκ των υστέρων ότι διαφωνούσα με κάτι που λίγο πριν υπερασπιζόμουν με πάθος. Όπως κάνει ο καινούργιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο πρώτος υπεύθυνος, που υποκρίνεται τον… “ανεύθυνο!”

Επιπλέον τόνισε πως «Ο διαχειριστής της οικονομίας, ο οικονομικός επιτελάρχης του κ. Παπανδρέου, που κάνει ότι δεν είδε , δεν ήξερε, δεν άκουσε. Όμως ο Ελληνικός λαός και έζησε και βίωσε και έπαθε… Από την Πολιτική του δίδυμου Παπανδρέου-Βενιζέλου. Τώρα ζητούν συγγνώμη, φτάνει να μην χάσουν την εξουσία».

Για την Αριστερά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως: «Να καταλάβουν ότι τελείωσε πια η εποχή της ιδεολογικής τους τρομοκρατίας! Ο κόσμος τους κατάλαβε: έδιωξαν επενδύσεις, έδιωξαν επιχειρήσεις προστάτεψαν κουκουλοφόρους, διέλυσαν τις πόλεις με καθημερινές πορείες. Ο κόσμος γύρισε στις δικές μας ιδέες, του κοινωνικού φιλελευθερισμού, των ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης».