ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βορίδη- Χρυσοχοΐδη για την Αμυγδαλέζα

Κόντρα Βορίδη- Χρυσοχοΐδη για την Αμυγδαλέζα

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη με αφορμή την δημιουργία του Κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή της Αμυγδαλέζας.

Ο υπουργός Υποδομών με δηλώσεις του εξέφρασε την αντίθεσή του στην δημιουργία του κέντρο κράτησης λέγοντας ότι «εκεί που πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στην δική μου ευθύνη. Δεν πρόκειται να μπει κανένας σε σπιτάκι στα κοντέινερς για τους σεισμόπληκτους».

Επιπλέον ο κ. Βορίδης αναφέρει πως: «Αυτά που σε κυβερνητικό επίπεδο, διάφορες μονομερείς αποφάσεις, δηλαδή θα πάρω 1000 και θα τους πάω κάπου, δεν μπορούν να γίνονται. Αυτά θέλουν έναν συνολικό σχεδιασμό. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια είναι, θα κάτσει να δει πόσα χρειάζονται, πού χρειάζονται, πού θα τοποθετηθούν, θα συζητήσει, θα δει τις προδιαγραφές και τα κόστη. Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι αποτελεί δικαίωμα μια απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Δεν είναι ούτε καν έτσι διοικητικά. Δεν θα μπούμε σε τέτοιου είδους προεκλογικές λογικές που είναι εντελώς παράλογες παρεμπιπτόντως»

Από την πλευρά του ο Μ. Χρυσοχοΐδης διαμηνύει πως το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα θα λειτουργήσει κανονικά τονίζοντας ότι «Ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχωράει κανονικά και το πρώτο Κέντρο θα λειτουργήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί».