ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Η Πατρίδα δεν είναι πια απαγορευμένη λέξη!

Α. Σαμαράς: Η Πατρίδα δεν είναι πια απαγορευμένη λέξη!

Σε ανθρώπους του πνεύματος μίλησε το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς, σε ειδική εκδήλωση στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

«Καλύψαμε το Σχέδιο που χρειάζεται για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Χρειάζεται,όμως και Όραμα... το Όραμα κατασκευάζεται με Ιδέες, και στηρίζεται σε Αξίες.Κι οι άνθρωποι του Πνεύματος έχουν για εργαλεία τους τις Ιδέες. Και υπερασπίζονται Αξίες. Ή τις καταρρίπτουν. Για να βάλουν κάποιες άλλες στη θέση τους... Οι άνθρωποι του Πνεύματος δεν είναι «τεχνικοί» της Πληροφορίας. Είναι δημιουργοί – πολλές φορές και φιλόσοφοι - της Γνώσης και της Αισθητικής.Άλλο «πληροφορία» - άλλο Γνώση. Άλλο «κατασκευή» - άλλο Δημιουργία. Άλλοομορφιά - άλλο Αρμονία. Άλλο«επιδεξιότητα» - άλλο Ταλέντο. Κι άλλο τεχνική - άλλο Τέχνη...» ανέφερε τονίζοντας πως η κοινωνία έχει ανάγκη τους ανθρώπους του Πνεύματος σε κάθε εποχή, αλλιώς δεν είναι πια «κοινωνία» - δηλαδή επικοινωνία και συμβίωση ανθρώπων – γίνεται «ζούγκλα»!

«Θα σας μιλήσω, για το ρόλο των ανθρώπων του Πνεύματος, στο δικό μας Σχέδιο, να αλλάξουμε τα πάντα στην Πατρίδα μας.», σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ , ζητώντας να αποκαταστήσουμε τις «απαγορευμένες» λέξεις, τις απαγορευμένες έννοιες,τις απαγορευμένες αξίες, λυτρώνοντας την ψυχή μας από τη λογοκρισία ή την αυτολογοκρισία που μας είχαν επιβάλλει ή που είχαμε επιβάλλει εμείς οι ίδιοι στονεαυτό μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέλυσε πως:

* Η Πατρίδα δεν είναι πια απαγορευμένη λέξη.

* Ο Θεός επίσης δεν είναι «απαγορευμένη λέξη»

Ο κ.Σαμαράς, δεν παρέλλειψε να αναφερθεί σε δυό εντελώς διαφορετικές, όπως είπε– αλλά επίσης «απαγορευμένες» ως σήμερα – έννοιες την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα ενώ υπογράμμισε πως η ΝΔ απενοχοποιεί την Ασφάλεια του πολίτη!

«Όλα αυτά, κάποιοι λένε ότι αποτελούν τη «συντηρητική ατζέντα»! Καιτα αντιδιαστέλλουν προς τη λεγόμενη «προοδευτική» ατζέντα: Πού είναι,υποτίθεται, ο Συνδικαλισμός, η αναδιανομή εισοδήματος, οι ατομικές ελευθερίες, η παγκοσμιοποίηση. Εμείς απορρίπτουμε αυτό το ψεύτικο δίλημμα!», σημείωσεο Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας σύνθεση, που απαιτεί:

· Σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα, και σεβασμό στο Νόμο

· Αναδιανομή εισοδήματος

· Σεβασμό στα συνδικαλιστικά δικαιώματα,

«Δεν απορρίπτουμε όλες τις μεγάλες ιδέες επειδή κάποιοι τις καταχράστηκαν. Δεν απορρίπτουμε τη Δημοκρατία, επειδή απέτυχε παταγωδώς το μοντέλο διακυβέρνησης των τελευταίων τριάντα ετών. Μετατρέπουμε την αντιπαλότητα των στερεοτύπων σε σύνθεση Ιδεών. Την «πολεμική» των αντιπαραθέσεων σε δημιουργική σύνθεση», διευκρίνισε , αναπτύσσοντας τις θέσεις της ΝΔ για τον πολιτισμό, προσυπογράφοντας θέσεις φιλελλήνων πως «δεν είναι η Ελλάδα που χρωστά,αλλά ολόκληρος ο κόσμος που οφείλει στην Ελλάδα!» και χαρακτηρίζονταςως κυριότερο πολιτιστικό μας όπλο την Ελληνική Γλώσσα!