ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στα μαχαίρια» Βορίδης- Χρυσοχοΐδης με φόντο την Αμυγδαλέζα

«Στα μαχαίρια» Βορίδης- Χρυσοχοΐδης  με φόντο την Αμυγδαλέζα

Μόλις έξι μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι πρώτοι 56 μετανάστες έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Αμυγδαλέζα, η άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού Μεταφορών, Μάκη Βορίδη συνεχίζεται.


«Ο κ. Χρυσοχοΐδης βάζει τον ελληνικό λαό να του πληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα με ασκήσεις της αστυνομίας και συγκεντρώσεις μεταναστών» κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Δήμος Αχαρνών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών σε προεκλογική του συγκέντρωση χαρακτήρισε «παράνομη ενέργεια» την χρήση των κοντέινερ τονίζοντας ότι ο ίδιος ως αρμόδιος υπουργός την είχε απαγορεύσει , κάνοντας λόγο για «έκφραση θεσμικής βίας».

Μάλιστα ο κ. Βορίδης άφησε ερωτηματικά για τις διαδικασίες βάσει των οποίων ανατέθηκαν οι εργολαβίες του κέντρου κράτησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οικίσκοι προορίζονταν για σεισμοπαθείς και τίθεται νομικό ζήτημα για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου. Άποψη, που είχε υποστηρίξει και μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μέσω του Twitter είχε δηλώσει πως «Με την Αμυγδαλέζα αποδεικνύουμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να λειτουργεί ακόμη και λίγες μέρες πριν τις εκλογές», ενώ δέχτηκε και την σφοδρή επίθεση του Δήμου Αχαρνών ο οποίος τον αποκαλεί «ο κύριος δεν πρόλαβα να διαβάσω», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Β’ Αθηνών και αποτελματώνει μια περιοχή ήδη υποβαθμισμένη».

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτοι λαθρομετανάστες στην Αμυγδαλέζα