ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «φόβος» του Μητσοτάκη «μάδησε» τη «μαργαρίτα» των εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «φόβος» του Μητσοτάκη «μάδησε» τη «μαργαρίτα» των εκλογών
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Δημοκρατία εν όψει εκλογών
INTIME

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «παράγοντα πολιτικής αστάθειας»

Η διπλή διαβεβαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, δεν φαίνεται πως πείθει τον Αλέξη Τσίπρα να «αναστείλει» την προεκλογική καμπάνια του μέσα στο καλοκαίρι. Όλες οι δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν όπως είχαν προγραμματιστεί, με ορίζοντα το φθινόπωρο που μας έρχεται.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του διαδόχου του στην ηγεσία της χώρας. Φρόντισε να του πει και στη μετωπική σύγκρουση που είχαν οι δύο αρχηγοί στη Βουλή, αλλά και να το επικοινωνήσει στους πολίτες την επόμενη ημέρα, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Παράγοντας αστάθειας ο Μητσοτάκης»

Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «παράγοντα πολιτικής αστάθειας». Ακριβώς γιατί υποστηρίζει ότι το προεκλογικό κλίμα στη χώρα δεν το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ -που δεν έχει και τη δυνατότητα να το κάνει, έτσι κι αλλιώς- αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες.

Τα δημοσιεύματα για πρόωρες κάλπες στον φιλοκυβερνητικό Τύπο έδιναν και έπαιρναν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα υποψήφιους βουλευτές. Σημειώνουν, μάλιστα, πως ούτε οι βουλευτές και οι υπουργοί του δεν τον πιστεύουν, καθώς έχουν αρχίσει τις προεκλογικές εμφανίσεις.

Και αυτοί είναι και που τον πιέζουν για πρόωρες εκλογές. Διότι έχοντας πραγματική επικοινωνία με την κοινωνία, αντιλαμβάνονται ότι η φθορά της Νέας Δημοκρατίας διαρκώς γιγαντώνεται και καταλαβαίνουν πως με την απλή αναλογική οι μισοί από αυτούς δεν θα επανεκλεγούν. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν οι συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα.

Επομένως, από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν πως το να κατηγορεί ο πρωθυπουργός το κόμμα τους για «κλίμα τοξικότητας και πόλωσης» και τώρα να θέλει να εμφανιστεί ως δήθεν εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να το εκλάβουν.

Η «μαδημένη μαργαρίτα»

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στα αδιέξοδά που ο ίδιος, με την πολιτική του δημιούργησε. «Μαδάει τη μαργαρίτα για τις εκλογές και διαρκώς αλλάζει στάση», λένε τα ίδια πρόσωπα.

Μόνο που τα «φύλλα» της συγκεκριμένης «μαργαρίτας», έχουν αρχίσει να τελειώνουν. Οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν σύντομα. Και επειδή κάθε άλλο παρά αξιόπιστο θεωρούν τον πρωθυπουργό, τόσο πιο βέβαιοι είναι ότι τελικά θα υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις του τελευταίου διημέρου και εν τέλει θα στήσει πρόωρες κάλπες.

Αυτό πιστεύουν ότι είχε σχεδιάσει. Το είχαν, άλλωστε, προαναγγείλει -με ημερομηνίες- και ορισμένοι κυβερνητικοί βουλευτές. Αν δεν το κάνει, εν τέλει, τότε λόγος είναι θα ένας: Βλέπει ότι δεν του βγαίνουν τα «κουκιά» και φοβάται την ήττα.

Πλασματικές οι διαφορές στις δημοσκοπήσεις

Στην επισήμανση ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται με μεγάλη διαφορά, τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν με ένα ελαφρύ χαμόγελο. Είναι δεδομένο πως αμφισβητούν ανοιχτά τη διαφορά που παρουσιάζεται σε δημοσκοπήσεις, ως προς την πρόθεση ψήφου. Έρχεται, άλλωστε, σε σύγκρουση τα ίδια ποιοτικά στοιχεία, των ίδιων μετρήσεων. «Αν ίσχυαν αυτές οι διαφορές θα έκανε εκλογές για να τις κερδίσει χωρίς κανένα άγχος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σταθερότητα μόνο με προοδευτική κυβέρνηση

Ότι και αν τελικά συμβεί, η Κουμουνδούρου επιμένει για ένα πράγμα. Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί παράγοντα αστάθειας για τη χώρα. Επιμένουν πως ο μόνος σίγουρος δρόμος για πολιτική σταθερότητα είναι σταθερή προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, κάτι το οποίο διασφαλίζει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο πρωθυπουργός έχει σχεδιασμό για μακρά περίοδο αστάθειας, με υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεύτερες και τρίτες εκλογές.

Προειδοποιούν, επίσης, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη πως αν τελικά επιβεβαιωθούν οι φήμες και η κυβέρνηση αλλάξει για δεύτερη φορά τον ίδιο το νόμο ενισχυμένης αναλογικής που αυτός έφερε, επειδή βλέπει ότι δεν μπορεί ούτε έτσι να έχει ελπίδες επανεκλογής, ότι απλά θα διασφαλίσει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.