ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει Μητσοτάκη: «Αλαζονεία» και «έλλειψη ενσυναίσθησης» καταλογίζει στον πρωθυπουργό

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει Μητσοτάκη: «Αλαζονεία» και «έλλειψη ενσυναίσθησης» καταλογίζει στον πρωθυπουργό

Κατευθείαν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη στοχεύει το τελευταίο διάστημα, επιλέγοντας να χτυπήσει προσωπικά τον πρωθυπουργό, προκειμένου να δημιουργήσει ρωγμές στο κυβερνητικό στρατόπεδο στον δρόμο προς τις κάλπες.

Η Κουμουνδούρου τον κατηγορεί για «παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών» και για «άκρατη αλαζονεία της κυβέρνησης» του, εστιάζοντας στην πρόσφατη καταστροφή στην Πεντέλη, την υπόθεση Λιγνάδη και φυσικά στην ακρίβεια.

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται εκτός τόπου και χρόνου, σε χαοτική απόσταση από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, ενώ διαρκώς επενδύει σε μία εικονική πραγματικότητα που φιλοτεχνεί ο ίδιος και ο προπαγανδιστικός του μηχανισμός.

«Μοιάζει λες και είναι πρωθυπουργός μίας άλλης χώρας, απόμακρος και ανίκανος να αντιληφθεί τα προβλήματα της κοινωνίας ως γόνος οικογενειακής δυναστείας», αναφέρουν τα ίδια πρόσωπα.

Πυρκαγιά στην Πεντέλη

Η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά της Πεντέλης, είναι κατά την Κουμουνδούρου το απόλυτο παράδειγμα απουσίας ενσυναίσθησης από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Στέκονται ιδιαίτερα στη δήλωση του πως οι ζημιές ήταν «πολύ περιορισμένες», την ώρα που υπήρχαν πάνω από 20.000 στρέμματα καμένου δάσους και δεκάδες σπίτια, καταλογίζοντας του «κρεσέντο αλαζονείας», ενώ σημειώνουν ότι απέφυγε να επισκεφθεί στην περιοδεία του πληγέντες και κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις.

Πάντως, η γενική εικόνα για κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως σε κάθε φυσική καταστροφή επιβεβαιώνεται η πλήρης ανεπάρκεια του ίδιου του πρωθυπουργού και του λεγόμενου «επιτελικού κράτους».

Υπόθεση Λιγνάδη

Τις τελευταίες ημέρες, η απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Δημήτρη Λιγνάδη, παρά την πρωτόδικη καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς, προκάλεσε μεγάλη ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί ανοιχτά το Μαξίμου για απόπειρα «συγκάλυψης» της υπόθεσης, ενώ υποστηρίζουν ότι προσφέρει κάλυψη και στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Την ίδια ώρα, κατηγορεί την αντιπολίτευση για «τοξικότητα», παρά την κατακραυγή από την κοινωνία και το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου.

Ακρίβεια

Ωστόσο, αυτό που ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως «το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα απύθμενης αλαζονείας», είναι η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέτωπο της ακρίβειας, για την οποία, λένε, πως καθυστέρησε δραματικά να πάρει μέτρα, ενώ με νεοφιλελεύθερες επιλογές του επιδείνωσε την κρίση, με αποτέλεσμα να καταγράφουμε αρνητικά ρεκόρ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να μην νοιώθει τα προβλήματα των πολιτών, ζει στο δικό του κόσμο αδιάφορος για την αβίωτη καθημερινότητά τους και εξαρτημένος από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Ενδεικτική περίπτωση, λένε, αποτελεί «το φιάσκο» -όπως το χαρακτηρίζουν- του power pass, για το οποίο προειδοποιούσε ήδη από τον Μάιο ο Αλέξης Τσίπρας πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η απάτη θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών.

«Τα δήθεν 600 ευρώ έγιναν 30άρια και 40άρια, προκαλώντας την οργή των καταναλωτών που έχουν πληρώσει υπέρογκα ποσά για τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, την ώρα που ο ίδιος στο διάγγελμά του μετά την απόδοσή του, ισχυριζόταν παντελή άγνοια της πραγματικότητας πως “αποκαθιστούμε μία αδικία”», τονίζουν.

Και όλα αυτά, συμπληρώνουν, την ώρα που αποδεικνύεται πλέον πως τα υπερκέρδη από την ενέργεια, πρωτίστως της ΔΕΗ αλλά και των ιδιωτών παρόχων, ανέρχονται σε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ για το έτος που πέρασε, σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη έρευνα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.